چرا حجم اینترنت گوشی زود تمام میشود؟

علت مصرف زیاد حجم اینترنت گوشی چیست؟ روشهای کنترل حجم مصرفی اینترنت!
این روزها با توجه به شیوع ویروس کرونا و کاهش فعالیتها و رفت و آمدها استفاده از اینترنت خیلی بیشتر از گذشته شده است. در واقع اینستاگرام، اپلیکیشنهای پیام رسان و وبگردی تفریح مردم شده و اوقات فراغت خود را عموماً با این قبیل فعالیتها پر میکنند. برای خیلی از افراد پیش آمده که بسته اینترنتی خاصی را از اپراتور مربوطه خریداری میکنند و چرخی در اینترنت میزنند و طولی نمیکشد که پیامک غم انگیزی تحت عنوان ” مشترک گرامی شما ۸۵% از حجم بسته اینترنتی خود را مصرف کردهاید و باقیمانده حجم اینترنت گوشی شما…” را دریافت میکنند.
به راستی چرا حجم اینترنت گوشی موبایل زود تمام می شود؟ حقیقت پشت این ماجرا چیست؟ در این مقاله سعی داریم به علت زود تمام شدن حجم اینترنت در گوشی بپردازیم و راهکارهایی را برای مدیریت اینترنت گوشی به شما همراهان ۱۹کالا پیشنهاد دهیم.
علت مصرف زیاد حجم اینترنت گوشی چیست؟
• دانلود خودکار مدیا توسط اپ های چت
• آپدیت خودکار اپ های گوشی
• بازی های آنلاین
• آپلود فایل و درایو های ابری
• ویروس ها و پاپ آپ ها
دانلود خودکار مدیا توسط اپ های چت:
امروزه برنامههای پیام رسان زیادی مثل واتساپ، تلگرام و… وجود دارند که تقریبا هر فردی که از گوشی هوشمند استفاده میکند دست کم در یکی از آنها عضو است و روزانه پیامهای متعددی را از دوستان و گروههای مختلف دریافت میکند؛ خیلی از این پیامها در قالب تصویر و ویدئو بوده و اگر فرد در تنظیمات برنامه دانلود خودکار را لغو نکرده باشد، از حجم اینترنت گوشی زیاد مصرف میشود. برای اینکه ذخیره حجم اینترنت گوشی، بهتر است پیامرسانی را که نیاز ندارید غیر فعال کنید. برای این کار کافیست از طریق تنظیمات دانلود خودکار را غیر فعال کنید.
WhatsApp => setting > storage and data > media auto-download
Telegram => setting > storage and data > automatic media download
آپدیت خودکار اپ های گوشی:
اپلیکیشنهای مختلفی روی گوشیهای هوشمند وجود دارند که هر از چند مدت شرکت سازنده تغییراتی را برای آنها در نظر گرفته و آن را به روز رسانی میکند. حجم این آپدیتها اکثر مواقع کم و گاهی هم زیاد است. اما مسئله اینجاست که آپدیت همهی برنامهها ضروری نیست و میشود از آنها چشم پوشی کرد.
علت مصرف زیاد حجم اینترنت گوشی گاهاً به این مسئله برمیگردد، برای ذخیره حجم اینترنت گوشی کافیست مطمئن شویم به روز رسانی خودکار برنامهها در برنامههایی مثل گوگل پلی و بازار و… غیر فعال شده باشند.
برای اطمینان از این کار به گوگل پلی رفته و منوی بالا سمت چپ را باز کنید. به بخش تنظیمات (Settings) بروید. تنظیمات «برنامههای به روز رسانی خودکار» را روی حالت «به روز رسانی نکردن خودکار برنامهها» (Do not auto-update apps) و یا حالت «به روز رسانی خودکار در صورت اتصال به وای فای (Auto-update apps over Wi-Fi only) قرار بدهید.
بازیهای آنلاین:
بازیهای آنلاین یکی از عوامل مصرف بیش از حد حجم اینترنت گوشی است. بازیهای محبوبی مثل کلش آف کلنز که اتفاقاً بین ایرانیها هم محبوبیت خاصی دارد اینترنت زیادی مصرف میکند، به خصوص اینکه این بازیها اغلب طولانی هم هستند. در صورتی که انجام بازیهای آنلاین سرگرمی غالب شماست از تمام شدن سریع حجم اینترنت گوشی گلایه نکنید و در صورتی که میخواهید حجم اینترنت گوشی خود را مدیریت کنید، حواستان به میزان بازیهای آنلاین باشد!
آپلود فایل و درایو های ابری:
شاید تصور کنید که فقط فایلهایی که دانلود میکنید، حجم اینترنت گوشی شما را مصرف میکنند! غافل از اینکه فایلهای ارسالی و مواردی که آپلود میکنید هم ترافیک شما را مصرف میکنند. علاوه بر این، چنانچه از نرم افزارهای درایوهای ابری نظیر دراپ باکس و وان درایو روی سیستم خود استفاده میکنید، پیشنهاد میشود آپلود فایل ها را از حالت خودکار خارج کنید تا میزان مصرف دیتا ارسالی و سرعت اینترنت را بتوانید کنترل کنید.
بیشتر بخوانید : پرینت گرفتن با گوشی
ویروس ها و پاپ آپ ها:
شاید با خودتان فکر کنید ویروسی شدن سیستم مختص به کامپیوتر است ولی خوب است بدانید که حتی گوشیهای موبایل هم ویروسی میشوند. البته ممکن است این مورد خیلی اتفاق نیفتد، اما به هر حال احتمال آن وجود دارد و میتواند یکی از دلایل تمام شدن سریع حجم اینترنت گوشی باشد. این ویروسها در صورت وجود اینترنت، سریع خود را آپدیت میکنند و اطلاعات گوشی را به سرورها میفرستند. برای اینکه بدانید گوشی شما ویروسی شده و دلیل تمام شدن زودهنگام اینترنت گوشیتان این مورد است با استفاده از برنامههای اسکن ویروس میتوانید از این مورد مطلع شوید.
نرم افزار مدیریت حجم اینترنت برای گوشی:
در صورتی که مایلید حجم اینترنت خود را مدیریت کنید، باید گفت که نرم افزارهای مختلفی برای این کار وجود دارند. برای دانلود یکی از آنها روی لینک زیر کلیک کنید:
دانلود نرم افزار مدیریت حجم اینترنت برای گوشی
نرم افزاری که لینک آن در اختیار شما قرار داده شد، GlassWire – Data Usage Privacy نام دارد. این برنامه حرفهای و قدرتمند برای مدیریت و بررسی میزان اینترنت مصرفی برنامههای مختلف در سیستم عامل اندروید است. این اپلیکیشن میزان مصرفه اینترنت شما را بصورت گرافیکی و به تفکیک هر برنامه نشان داده و اطلاعات دقیق و معتبری را ارائه میکند.
برای صرفه جویی در هزینهها تنها کافیست میزان اینترنت مصرفی را به مقدار خاصی در هر ماه محدود کنید تا در صورت رسیدن به محدوده مصرفی مورد نظر استفاده از اینترنت قطع شده و هشدار مصرف در قسمت نوتیفیکیشن به شما اطلاع داده شود. این اپلیکیشن میتواند فعالیت های مشکوک و اینترنت مصرفی توسط برنامه های مخرب را شناسایی کند و همچنین از دو حالت وای فای و داده های تلفن همراه نیز پشتیبانی میکند.
امیدوارم این مقاله برای شما دوستان و همراهان ۱۹کالا مفید واقع شده باشد و پاسخ پرسشهای خود را گرفته باشید. منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم.
سوالات متداول
بهترین برنامه برای مدیریت مصرف اینترنت؟
نرم افزار GlassWire – Data Usage Privacy که لینک آن در متن در اختیار شما قرار داده شده است.
آیا تمام شدن حجم اینترنت میتواند به دلیل ویروسی بودن گوشی باشد؟
بله، ویروسها در صورت وجود اینترنت، سریع خود را آپدیت میکنند و اطلاعات گوشی را به سرورها میفرستند که همین امر هم اطلاعات شخصی شما را در معرض خطر قرار میدهد و هم از اینترنت شما مصرف میشود.
علت مصرف زیاد حجم اینترنت گوشی چیست؟
به طور کلی این علل را میتوان در موارد زیر جست و جو کرد: دانلود خودکار مدیا توسط اپ های چت• آپدیت خودکار اپ های گوشی• بازی های آنلاین• آپلود فایل و درایو های ابری• ویروس ها و پاپ آپ ها