بهترین قیمت شیائومی
اپلیکیشن و نرم افزاراخبار آیفون

آی او اس چیست ؟ (بررسی قابلیت و ویژگی های سیستم عامل اپل ios)

اگر آیفون دارید قطعاً می‌دانید ای او اس چیست، البته کسانی که کاربر اپل نیستند هم در مورد اینکه سیستم عامل ios چیست اطلاعاتی دارند، ولی از مزایا و قابلیت‌های بی‌نظیر سیستم عامل اپل چیز زیادی نمی‌دانند. به هرحال چه کاربر آیفون باشید و چه تصمیم داشته باشید در آینده به ای او اس کوچ کنید، پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را مطالعه کنید؛ چرا که به نکته‌ها، ترفندهایی اشاره خواهیم کرد که همه‌ی آنها را نمی‌دانید و اگر این مطلب را از دست بدهید امکان دارد نتوانید از قابلیت های مخفی ایفون آگاه شوید و از آنها بهره ببرید. با ۱۹کالامگ همراه باشید تا با هم پا به دنیای افسانه‌ای که استیو جابز خلق کرد بگذاریم و با جادوی ای او اس افسون شویم.

با توجه به جامع بودن مطلب پیش‌رو، برای دسترسی سریع‌تر به هر موضوعی در مورد ای او اس که برایتان ارجحیت دارد می‌توانید به لینک مرتبط آن در ادامه مراجعه کنید:

ای او اس چیست ؟

ای او اس سیستم عاملیست که اپل تنها برای گوشی‌هایش طراحی کرده است.
در واقع برای پاسخ به سوال سیستم عامل ios چیست تنها کافیست بدانیم که ای او اس مخفف چیست
 Iphone Operating system : IOS 
یا به فارسی سیستم عامل آیفون که اوپن سورس نیست، یعنی هیچ شرکتی اجازه‌ی استفاده از آن را ندارد. از همین رو ای او اس را تنها در گوشی‌های آیفون می‌توان یافت.

آی او اسدر عمل آی او اس مجموعه کدهاییست که سخت افزار گوشی آیفون را کنترل می‌کند. در ادامه به صورت کامل و دقیق رابطه میان سیستم عامل و رابط کاربری اپل را برایتان شرح می‌دهیم.

رابط کاربری آیفون چیست؟

در پاسخ به سوال رابط کاربری چیست؟ باید گفت به طور خلاصه رابط کاربری یا UI مخفف User Interface است و همان طور که از معنای این اصطلاح بر می‌آید، روش‌های ارتباطی کاربر با سخت‌افزار را می‌توان رابط کاربری نامید. رابط کاربری اپل هم روش‌هاییست که شما را قادر می‌سازد با آیفونتان ارتباط برقرار کنید.

سیستم عامل اپلبرخی شرکت‌های سازنده‌ی موبایل یک پوسته‌ی سفارشی روی سیستم عامل می‌کشند، یعنی کدهای اصلی سیستم عامل را دستکاری می‌کنند و در آنها تغییراتی ایجاد می‌کنند تا آن را با گوشی‌های خود سازگارتر کرده و جلوه‌های بصری آن را تغییر دهند، در نتیجه کاربرانشان بتوانند تجربه‌ی بهتری از کار با موبایل آن شرکت را کسب کنند. (برای اینکه این موضوع را بهتر متوجه شوید، به نحوه‌ی اسکرین شات گرفتن در گوشی‌های متفاوت دقت کنید؛ اینکه شما با فشردن چه دکمه‌ای و یا با چه حرکتی اسکرین شات می‌گیرید، به نحوه‌ی طراحی رابط کاربری برمی‌گردد.) ولی سیستم عامل کنترل‌کننده‌ی گوشی‌های آیفون، سیستم عامل ios است که توسط اپل طراحی شده و هیچ دستی در کدهای اصلی آن برده نشده است (چون اوپن سورس نیست)، درنتیجه شرکتهای دیگر به کدهای آن دسترسی ندارند تا یک نسخه‌ی سفاشی از آن را طراحی و منتشر کنند. در واقع نرم‌افزار جداگانه‌ای با عنوان رابط کاربری آیفون وجود خارجی ندارد. نرم افزاری که روی گوشی‌های اپل اجرا می‌شود سیستم عامل IOS است که رابط کاربری آیفون به صورت یکپاچه در آن وجود دارد و مجزا نیست.

سیستم عامل ios

ای او اس و مزایای آن

بدون شک شما هم می‌دانید که ای او اس را می‌توان بعنوان روان‌ترین و ساده‌ترین سیستم‌عامل معرفی کرد و اگر توجه کرده باشید کاربران اپل همیشه وفادارترین کاربران به برند هستند.سیستم عامل آیفوندر واقع سیستم عامل ios در حدی روان و سریع است که بعد از تجربه‌ی استفاده از آن نمی‌توانید به عقب برگشته و با سیستم‌عامل‌های دیگر ارتباط برقرار کنید. گرچه ویژگی‌های جالب گوشی آیفون کم نیست و به طور کلی از نظر سخت افزاری هم گوشی‌های قوی محسوب می‌شوند، ولی بهترین مزیت این گوشی‌ها نرم‌افزار ای او اس است.
به صورت خلاصه می‌توان موارد زیر را بعنوان بهترین مزایا در سیستم عامل اپل نام برد:

فروش ویژه
تبلت Xiaomi Pad 6 ظرفیت 256 رم 8 گیگابایت
قیمت ویژه: ۱۹,۱۹۹,۰۰۰ تومان
تبلت Xiaomi Pad 6 ظرفیت ۲۵۶ رم ۸ گیگابایت
گوشی شیائومی Redmi A3 ظرفیت 128 رم 4 گیگابایت
قیمت ویژه: ۵,۱۳۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Redmi A3 ظرفیت ۱۲۸ رم ۴ گیگابایت
گوشی شیائومی Redmi Note 13 ظرفیت 256 رم 8 گیگابایت
قیمت ویژه: ۹,۰۴۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Redmi Note 13 ظرفیت ۲۵۶ رم ۸ گیگابایت
گوشی شیائومی Xiaomi Poco M5s ظرفیت 256 رم 8 گیگابایت
قیمت ویژه: ۷,۳۱۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Xiaomi Poco M5s ظرفیت ۲۵۶ رم ۸ گیگابایت
گوشی شیائومی Poco X6 Pro ظرفیت 512 رم 12 گیگابایت
قیمت ویژه: ۱۸,۷۶۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Poco X6 Pro ظرفیت ۵۱۲ رم ۱۲ گیگابایت
گوشی شیائومی Poco X6 ظرفیت 512 رم 12 گیگابایت
قیمت ویژه: ۱۷,۹۹۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Poco X6 ظرفیت ۵۱۲ رم ۱۲ گیگابایت

  • امنیت بسیار بالا و اهمیت به فضای خصوصی
  • سرعت فوق‌العاده
  • کمترین میزان باگ
  • بهینه‌سازی در مصرف انرژی
  • استفاده‌ی بسیار بهینه از فضای ذخیره سازی موقت
  • پشتیبانی ۵ یا حتی ۶ ساله از یک گوشی
  • بهترین سطح از یکپارچگی با سخت‌افزار
  • رابط کاربری ساده
  • عدم وجود بدافزار
  • اپلیکیشن‌ها برای آی او اس سریع‌تر و بهتر توسعه می‌یابند
  • کاربر پسندترین سیستم عامل

در ادامه‌ی بررسی سیستم عامل ios به تاریخچه و برخی از امکانات آن می‌پردازیم.

تاریخچه سیستم عامل ای او اس

ای او اس در ۲۹ ژوئن ۲۰۰۷ همراه با اولین نسل آیفون ظهور کرد. پیش از زمان معرفی نسخه‌ی اولیه آی او اس، استیو جابز از آن باعنوان OS X (سیستم عامل X ) نام برد که در واقع تلاش داشت به متفاوت بودن سیستم عامل آیفون از گوشی‌های دیگر اشاره کند؛ ولی پس از معرفی رسمی و انتشار، عنوان رسمی (Iphone Operating system) Iphone OS را دریافت کرد و مدتی بعد در سال ۲۰۱۰ تصمیم بر این شد که نام سیستم عامل اپل را به IOS تغییر دهند.

سیستم عامل ios چیست
آی او اس گوشی های موبایل را از نظر نرم‌افزاری به چند پله بالاتر ارتقاء داد.
در ابتدا همه‌ی برنامه‌های ای او اس طراحی نشده و در دسترس نبود و تنها چند اپ معمولی و اولیه‌ در آن در دسترس بود.

پس از آن هر سال بروزرسانی سیستم عامل اپل به صورت کلی صورت می‌پذیرد و با هر به روز رسانی ای او اس این سیستم عامل به امکانات بهتری مجهز می‌شود و بیش از پیش زندگی کاربران ایفون را ساده می‌کند. در ادامه با بررسی پیشرفت‌های مرحله به مرحله‌ی آیفون از دید نرم‌افزاری به تاریخچه سیستم عامل ای او اس نیز به صورت دقیق‌تر می‌پردازیم. اگر برایتان جالب است که بدانید این غول آمریکایی چگونه به سطح موفقیت امروزی‌اش دست یافته و یا به داستان زندگی ای او اس علاقه‌مندید در ادامه با ما همراه باشید.

سیستم عامل اپل در گذر زمان و امکانات آن

سیستم عامل گوشی اپل

همانطور که گفتیم ای او اس از همان ابتدای راه ویژگی‌های متفاوت و جذابی با خود به همراه آورد که هنوز هم پس از گذشت سال‌ها شرکت‌های دیگر نتوانسته‌اند نظیر بسیاری از آنها را طراحی کنند. در ادامه به امکانات آی او اس و پیشرفت آن در گذر تاریخ می‌پردازیم.

سیستم عامل ios 1 – تولد آیفون

سیستم عامل آیفون چیستدر حال حاضر تصور این موضوع دور از ذهن به نظر می‌رسد، ولی در واقع وقتی آی او اس ۱ (یا اگر بخواهیم دقیق‌تر آن را عنوان کنیم آیفون او اس ۱) در سال ۲۰۰۷ منتشر شد از رقبایش در دنیای موبایل خیلی عقب‌تر بود. در ۲۰۰۷ سیستم‌عامل‌های «ویندوز موبایل»، «پالم او اس»، «سیمبیان» و حتی «بلک بری» به وضعیتی ثابت رسیده بودند و مملو از ویژگی‌های کاربردی بودند؛ در حالی که سیستم عامل ios نو ظهور بوده و از بسیاری از تکنولوژی‌های روز ۲۰۰۷ مانند ۳G ،MMS، مولتی تسکینگ و حتی برنامه‌های شخص ثالث پشتیبانی نمی‌کرد و حتی قابلیت کپی پیست کردن هم نداشت. بعلاوه این سیستم عامل در ابتدا برای عدم دسترسی هکرها و توسعه دهندگان به طور کامل قفل و بسته بود. با این حال محبوبیت سیستم عامل ios حتی در روزهای اول هم بی‌نظیر بود.
سیستم عامل ای او اسرمز موفقیت اپل در این بود که بجای اینکه ویژگی‌ها و مشخصات ای او اس را افزایش دهد، تمرکزش را روی بهبود تجربه‌ی کاربری گذاشت و تلاش کرد سیستم عاملی طراحی کند که تجربه‌ی کار با آن خارق‌العاده باشد. اپل روی سرعت، سازگاری میان برنامه‌ها و ویژگی‌های کاربردی و جدیدی که در ۲۰۰۷ نظیرش پیدا نمی‌شد تمرکز کرد. نسخه‌ی اولیه‌ی ای او اس روان بود و لگ خاصی نداشت و همچنین کار با سیستم عامل آیفون بسیار ساده بود؛ البته از نوآوری‌های ریز و درشت اپل در ای او اس ۱.۰ (مثل مرورگر اختصاصی سافاری) هم نمی‌توان صرف نظر کرد.

اولین ایفون، دومین گوشی در کل جهان بود که از تاچ-اسکرین خازنی بهره می‌برد (عنوان اولین گوشی با صفحه نمایش لمسی-خازنی به الجی پرادا اختصاص دارد که تنها یک ماه قبل از ایفون وارد بازار شد) و از همین جهت تجربه‌ی کار با آن و نحوه‌ی طراحی سیستم عامل و بازخوردی که مخاطب از آن دریافت می‌کرد اهمیت ویژه‌ای داشت. بعنوان مثال می‌توان قابلیت های جدیدی مانند زوم کردن با دو انگشت یا اینرسی در اسکرول کردن را بعنوان مثالی از ویژگی های جالب سیستم عامل اپل نام برد که باعث می‌شد برنامه‌ها طبیعی‌تر به نظر برسند و سرعت بیشتری در کار کردن با آنها احساس شود و به طور کلی کاربران ارتباط بهتری با موبایلشان برقرار کنند.
تاریخچه سیستم عامل ای او اس

سافاری در سیستم عامل آیفون

Safari از جمله برنامه‌هایی بود که از همان ابتدا با ای او اس همراه بود. همانطور که می‌دانید سافاری مرورگر وب آیفون است و با وجود محدودیت‌هایی که در زمان معرفی شدن داشت، چند سال از رقبایش جلوتر و شکست آن غیرممکن بود. در کنار حالت‌های جدید لمسی که در ای او اس ۱ معرفی و بکار گرفته شده بود، تجربه‌ی کار با سافاری به یکی از جذابترین و روان‌ترین تجارب تبدیل شد.
سافاری اولین مرورگر وب موبایل بود که در حد مرورگرهای دسکتاپ قدرتمند بود و صفحات وب را به صورت کامل به کاربران ارائه می‌کرد و بزرگنمایی و پیمایش روان آن در زمان خودش بی‌نظیر بود.

ایتونز از برنامه های کاربردی سیستم عامل اپل

حتی اگر کاربر ایفون نباشید هم احتمالاً نام iTunes را شنیده‌اید و چه بسا که از آن استفاده هم کرده باشید. در غیر این صورت بهترست بدانید آیتونز یک نرم‌افزارست که به وسیله‌ی آن می‌توان گوشی‌های آیفون را مدیریت کرد. البته آیتونز خیلی گسترده‌تر و تواناتر از یک کنترل‌کننده‌ی معمولیست. این نرم‌افزار پیش‌ از اینکه برای مدیریت گوشی‌های آیفون کاربرد داشته باشد، یک مدیا پلیر بوده (و هست) که بیشتر به عنوان کتابخانه‌ی رسانه‌ای شناخته می‌شود و می‌توان آن را روی ویندوز و مک هم نصب کرد.

سیستم عامل آی او اس گوشیدر آیتونز می‌توانید محتواهای رسانه‌ای از جمله ویدئو، موزیک‌، کتاب‌های الکترونیکی، پادکست و حتی برنامه‌های موبایلی را پیدا کنید، هر کدام را که دوست داشتید دانلود کنید و آنها را به آیفونتان منتقل کنید؛ حتی می‌توانید به وسیله‌ی آیتونز سیستم عامل اپل را بروزرسانی کنید و یا اپل آیدی بسازید. این نرم‌افزار قابلیت‌های بسیاری داشته که در بحث این مقاله نمی‌گنجد. ایتونزاستور در نسخه‌ی ۱.۱.۱ به سیستم عامل ios اضافه شد که برای آیفون تبدیل به وسیله‌ای برای آوردن انواع محتوا از یک اکوسیستم بزرگ به درون گوشی شد.

iPod

شاید این مورد با توجه به پیشرفت تکنولوژی در سال‌های اخیر خنده‌دار به نظر برسد، ولی در گذشته کاربران برای گوش دادن به موسیقی و یا مشاهده‌ی ویدئو از یک مدیاپلیر مانند MP3 player، MP4 player و یا ایپاد استفاده می‌کردند. یکی از ویژگی‌های جذاب آیفون در بر گرفتن آیپاد بود. در واقع ایپاد به صورت یک اپلیکیشن در ای او اس گنجانده شده بود که البته بعدها به دو بخش موزیک و ویدئو تقسیم شد.

آیفون او اس ۲- ورود اپلیکیشن ها به فضای گرفته و بسته‌ی سیستم عامل ios

بررسی سیستم عامل ios

سیستم عامل ios 2 در سال ۲۰۰۸ با انرژی تمام پا به دنیای آیفون‌ها گذاشت. در واقع ۲۰۰۸ همان سالی بود که سیستم عامل اندروید معرفی شد و به عنوان رقیبی سرسخت بر سر راه ای او اس قرار گرفت، ولی اپل هم دست روی دست نگذاشت و ساکت ننشست تا یک حریف تازه از راه رسیده بتوانند گوی رقابت را به سادگی از دستانش برباید. ای او اس ۲ با معرفی اپ استور سطح بازی سیستم عامل‌ها را به چند لول بالاتر منتقل کرد.

بجز اپ استور که در ادامه به بررسی مختصری از آن می‌پردازیم، ای او اس ۲ به امکانات دیگری مانند ماشین حساب مهندسی (دقیقاً همین ماشین حسابی که امروزه در گوشی‌های آیفون شاهد آن هستیم؛ فقط کافسیست زمان استفاده از این برنامه گوشیتان را بچرخانید)، کنترل والدین، پشتیبانی از ۳G و قابلیت ذخیره کردن تصاویر نیز مجهز شد.

بزرگترین پیشرفت آی او اس – App Store

اپ استور اولین بار با ای او اس ۲ معرفی شد که بدون شک می‌توان آن را بزرگترین پیشرفتی که تا کنون در سیستم عامل اپل صورت گرفته دانست که راه برنامه‌های شخص ثالث به درون آیفون را باز کرد.
در واقع از سال ۲۰۰۸ به بعد توسعه دهندگان برنامه‌های شخص ثالث اجازه داشتند با استفاده از ابزار sdk برنامه‌های بهینه شده و امنی را برای آیفون طراحی کنند (در مقیاسی که قبلاً در صنعت دستگاه های تلفن همراه مشاهده نشده بود) و با کسب مجوز از اپل برنامه‌ی خود را در app store بارگذاری کنند.

سیستم عامل آیفون چیست
البته پیش از آن هم در ایتونز استور امکان دانلود برنامه‌ها وجود داشت (و یا در ایتونز)، ولی وجه تمایز اصلی آن در نحوه‌ی توزیع اپ‌‌های موبایلی بود.

سیستم عامل ios 3 – بالأخره آیفون دارها به ترندهای روز رسیدند.

ویژگی های آی او اسخیلی از شماها احتمالاً به خاطر دارید که در گذشته یکی از بزرگترین ایرادهایی که به سیستم عامل ios وارد می‌شد، عدم پشتیبانی از بلوتوث بود و آیفون‌ها به گوشی‌هایی معروف بودند که حتی بلوتوث هم نداشتند. اپل یک برند گران و لوکس محسوب می‌شد که کار کردن با گوشی‌هایش عذاب آور بوده و محدودیت‌های وحشتناکی داشت. جالب‌تر اینجاست که این باور در حدی در ذهن برخی از کاربران ریشه دوانیده که هنوز هم تصور می‌کنند اگر گوشی ایفون بخرند قادر به کار کردن با سیستم عامل اپل نیستند و ترس از تغییر دارند.
واقعیت این است که بخشی از این افسانه‌ها حقیقت است و جزئی از تاریخ محسوب می‌شود!

قابلیت سیستم عامل اپل
درست است که تا به اینجا همه‌ی آنچه گفتیم حول محور این موضوع می‌چرخید که آی او اس بسیار ساده و روان است و کار کردن با آن مانند آب خوردن است، ولی اگر توجه کرده باشید به این نکته هم اشاره کردیم که سیستم عامل ios (مخصوصاً در ابتدای ظهور) محدودیت‌های بسیاری داشت و حتی از پس یک کپی و پیست کردن ساده هم بر نمی‌آمد. در واقع کار کردن با قابلیت‌هایی که ارائه می‌داد ساده بود در غیر این صورت برای دستیابی به ویژگی‌هایی که اکثر گوشی‌های روز از آنها برخوردار بودند، باید آیفونتان را جیل‌بریک می‌کردید و این تازه شروع مشکلات بود…

به هر حال بیایید از کنار محدودیت‌های نسخه‌ی اول و دوم ios عبور کنیم و به این بپردازیم که نسخه‌ی سوم ای او اس چگونه توانست راهی برای ورود آیفون به ترندهای روز بسازد.

یک واقعیت در مورد کل شرکت اپل اینست که استانداردهای بالایی دارد که یا آیتم جدیدی ارائه نمی‌دهد و یا آن را بهترین حالت و بالاترین سطح عرضه می‌کند. از کنار این واقعیت هم نمی‌توان به سادگی عبور کرد که حتی عملکرد ساده‌ای مثل کپی کردن یک قسمت از متن، در سیستم عامل ایفون سطح کیفی بالاتری داشت و کاربران از آن بازخورد بهتری احساس می‌کردند. باید به این موضوع هم توجه کرد که اپل از همان ابتدا ترجیح می‌داد کاربرانش از یک ویژگی محروم باشند تا اینکه سطح پایینی از کیفیت را تجربه کنند. همان طور که به قول معروف «رُم یک روزه ساخته نشده»، ای او اس هم نخواسته یک شبه رَه صد ساله را طی کند.
در سال ۲۰۰۹ اپل همراه با ایفون ۳GS ای او اس ۳ را نیز منتشر کرد. در واقع این نسخه چندان ویژگی جدید و برجسته‌ای را ارائه نداد و اپل تنها تلاش کرد جاهای خالی در سیستم عاملش را پر کند و در عمل فقط اجازه نداد رقیب تازه به دوران رسیده‌اش، یعنی گوگل با سلاحی به سادگی کپی و پیست گوی رقابت را از چنگالش بیرون بکشد.

رابط کاربری اپلامکان کپی و پیست کردن، پشتیبانی از MMS، جست‌ و جو در «اسپات لایت»، «فایند مای ایفون»، «ویس ممو» و دریافت نونیفیکیشن برای اپلیکیشن‌های شخص ثالث همگی در ای او اس ۳ راه خود را به آیفون‌ها باز کردند.

قابلیت Spotlight در سیستم عامل اپل

نرم افزار جست و جوی اپل یا همان اسپات لایت را در سمت چپ هوم اسکرین هر گوشی آیفونی می‌توان یافت. در بالای تصویر یک کادر جست و جو وجود دارد که دسترسی سریعی به سرتاسر آیفونتان را پیش رویتان قرار می‌دهد.

رابط کاربری آیفونSpotlight در ابتدا به هوشمندی امروز نبود و فقط به بخش‌های مخاطبین، ایمیل‌ها، تقویم، یادداشت‌ها و iPod دسترسی داشت، ولی از همان روز اول هم به کاربران اپل کمک شایانی در صرفه‌جویی زمان کرد.
اسپات لایت، امروز قابلیت سفارشی‌ شدن دارد و با توجه به هوش مصنوعی اپل، حتی می‌تواند محتوای عکس‌ها را هم تشخیص دهد.

Voice Memos در سیستم عامل اپل 

ویس ممو یک نرم‌افزار مخصوص ضبط صداست که از زمان انتشار ای او اس ۳ به سیستم عامل آیفون افزوده شد. این نرم‌افزار را می‌توانید در پوشه‌ی برنامه‌های کاربردی بیابید.
یکی از ویژگی‌های جذاب در برنامه‌ی ویس ممو ابزارهای ادیت متفاوتیست که در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

ای او اس ۴ :مولتی تسکینگ و تماس تصویری

ویژگی های جالب گوشی آیفونبالأخره در سال ۲۰۱۰ سیستم عامل اپل نام ای او اس را دریافت کرد. ای او اس ۴ مزایایی حیاتی مثل app folders، پشتیبانی از چرخش صفحه، app switcher (که مشخصاً ملازمه‌ی آن پشتیبانی از مولتی تسکسنگ بود)، گیم سنتر، فیستایم، iBooks، هات‌اسپتات و قابلیت تغییر تصویر زمینه‌ی هوم اسکرین را به همراه داشت.

برنامه Books در آی او اس

Books یک اپلیکیشن برای خرید و مطالعه‌ی کتاب‌های الکترونیکی است که از ۲۰۱۰ در گوشی‌های آیفون با نام iBooks انتشار یافت و از ۲۰۱۸ نام آن به بوکز تغییر یافت. درست است که می‌توانید فایل هرکتابی را که دوست داشتید بدون این برنامه هم دانلود کنید، ولی در واقع جذابیت بوکز به ابزارهای متنوع و قابلیت‌های سفارشی سازی کاربردی که زمان مطالعه‌ی کتاب در دسترس قرار می‌دهد است.
جالب است که تعدادی کتاب فارسی هم در کتاب‌خانه‌ی الکترونیکی اپل پیدا می‌شود.

فیستایم

در ابتدا جای دارد که اشاره کنیم اپل اولین سیستم‌عاملی نبود که تماس تصویری را ارائه داد، اما فیس تایم را می‌توان جزء اولین اپلیکیشن‌های تماس تصویری در سیستم عامل اپل دانست که حتی قبل از اسکایپ امکان برقراری ویدئو کال را به کاربران آیفون ارزانی داشت.
در فیس تایم علاوه بر تماس تصویری می‌توان تماس صوتی هم برقرار کرد و یکی از بهترین مزایای آن مصرف پایین اینترنت است.

گیم سنتر

گیم سنتر یک نرم‌افزار اختصاصی اپل بوده که در گوشی‌های آیفون پس از انتشار ای او اس ۴ در دسترس است. در واقع گیم سنتر یک شبکه اجتماعی نیز هست که در آن می‌توانید با دوستانتان بازی کنید.

قابلیت های باور نکردنی ایفونمرکز بازی اپل با اپ استور ارتباط مستقیم دارد و زمانی که شما یک بازی را در اپ استور دانلود می‌کنید به مجموعه‌ی بازی‌هایتان در گیم سنتر می‌پیوندد و هر بار که شما وارد بازی شوید و هر دستاوردی در آن داشته باشید، اطلاعات گیم سنتر بروز می‌شود و تاریخچه‌ی امتیازاتتان را ثبت می‌کند.
به طور کلی گیم سنتر برای مدیریت کردن بازی‌ها اپلیکیشن مناسبیت که می‌توانید آن را منوی تنظیمات آیفون بیابید.

ای او اس ۵ – آیفون مستقل شد

برنامه های کاربردی سیستم عامل گوشی اپلپنجمین نسخه‌ی ای او اس هم مانند نسخه‌ی ۳ با مدل s در سال ۲۰۱۱ انتشار یافت. اگر بخواهیم در کوتاه‌ترین جمله این نسخه را توصیف کنیم باید گفت که iOS 5 مانند یک چکش بر میخ سیستم عامل اپل کوبید و جایگاه آن را در بالاترین نقطه‌ی رتبه‌بندی سیستم‌عامل‌های موبایل برای همیشه ثابت کرد. در واقع در این نسخه ایفون مستقل شد، پیش از این کاربران برای انجام بسیاری از امور مجبور بودند آیفونشان را به pc و یا مک متصل کنند، اما iOS 5 این امکان را برای کاربران به ارمغان آورد که از طریق Wi-Fi کارهایشان را انجام دهند.
این ورژن همچنین به ویژگی‌هایی چون نوتیفیکیشن سنتر، میانبر دوربین در صفحه قفل، iMessage، سیری و امکان استفاده از iCloud مجهز شد.

ویژگی جذاب سیستم عامل اپل – siri

سیری، دستیار صوتی اپل که معرف حضورتان هست؟ برای احضار سیری کافیست او را صدا بزنید: “هِی سیری”
از سال ۲۰۱۱ و پس از انتشار نسخه‌ی پنجم ای او اس سیری جایگزین دستیار مجازی Voice Control شد و به خدمت آیفون درآمد (البته در ابتدا فقط ۴s قادر به استفاده از آن بود). قابلیت‌های سیری بیش‌تر از یک سرچ ساده و گرفتن یک شماره تلفن است.
امروز سیری می‌تواند مترجم شما باشد، به بسیاری از سوالتتان را پاسخ دهد و یا حتی اگر جواب را ندانست به گوگل مراجعه کند، اگر در خطر باشید کمک را خبر کند، برایتان سکه بیاندازد (شیر-خط)، برایتان آلارم و یا ریمایندر تنظیم کند، برایتان نقشه بخواند و مسیرتان را پیدا کند و یا حتی برایتان بهترین و نزدیک‌ترین رستوران اطرافتان را پیدا کند. با این حال شرح کامل قابلیت‌های سیری در این مقاله نمی‎‌گنجد.

فضای ابری سیستم عامل ios

آی کلود و یا فضای ابری اپل در واقع یک سیستم برای ذخیره‌سازی به صورت ابریست که کاربران اپل برای ذخیره‌ی فایل‌های صوتی، تصویری، ویدئویی و حتی برای نگه داشتن اطلاعات مخاطبین و یا تقویم و ایمیل و… می‌توانند از آن بهره ببرند و هر زمان و در هر جایی که نیاز داشتند به این اطلاعات دسترسی داشته باشند.

فضای ابری در آی او اسicloud فضایی به اندازه‌ی ۵ گیگابایت را به صورت رایگان در اختیار هر کاربر اپل قرار می‌دهد و برای افزایش این حجم امکان خرید فضای بیشتر نیز وجود دارد. بعلاوه می‌توانید برای چند دستگاه از یک آیکلود استفاده کنید که در این صورت اطلاعاتتان روی دستگاه‌هایتان به سادگی سینک می‌شود.

پیام رسان گوشی آی او اس – iMessage

سیستم پیام رسان فوری اپل که Messages هم از آن برای ارسال پیام‌هایشان استفاده می‌کنند. در واقع iMessage علاوه بر اینکه به شما اجازه می‌دهد مسیج ارسال کنید امکانات بسیار دیگری را نیز در اختیارتتان قرار می‌دهد.
اگر بخواهید برای یکی از دوستانتان که آیفون ندارد پیامی را ارسال کنید، ای مسیج از خطوط ارتباطی تلفن همراه استفاده می‌کند و پیام شما را ارسال می‌کند. این پیام‌ها را با رنگ سبز مشاهده می‌کنید که در عمل همان سیستم Messages است.

پیام رسان در سیستم عامل اپلولی در صورتی که بخواهید با یکی دیگر از کاربران آیفون ارتباط برقرار کنید و برای او (و یا آنها) پیامی را ارسال کنید، آی مسیج با استفاده از شبکه‌های اینترنت پیامتان را ارسال می‌کند که به رنگ آبی درآمده و به سادگی می‌‌توانید تفاوت آن با مسیج معمولی را متوجه شوید، در این حالت قابلیت‌های دیگری نیز برای چت کردن در اختیارتان قرار می‌گیرد؛ مثلاً متوجه می‌شوید چه زمانی مخاطبتان در حال پاسخ دادن است و یا می‌توانید گروه تشکیل دهید.
آی‌مسیج ارسال و دریافت پیام‌ها را به صورت رمز‌گذاری شده انجام می‌دهد تا امنیت کاربران حفظ شود.

ای او اس ۶ -خدانگهدار گوگل مپ

ترفند ها سیستم عامل ios نسخه‌ی ششم ای او اس در سپتامبر ۲۰۱۲ از راه رسید و مثل هر سال ویژگی‌های جذابی مثل do not disturb mode و یا قابلیت عکاسی پانوراما را با خود به همراه آورد، ولی مهم‌ترین آنها جایگزین کردن Google Maps با برنامه‌ی اختصاصی اپل یعنی Maps و حذف برنامه‌ی یوتیوب از پیشفرض‌های ای او اس بود.

داستان از این قرار بود که رابطه‌ی اپل و گوگل پس از ۲۰۱۰ حسابی شکراب شد. در واقع همه‌چیز از آنجایی شروع شد که استیو جابز به گوگل اجازه‌ی کپی کردن هیچ کدام از نوآوری‌هایش را نمی‌داد و پس از اینکه در یکی از محصولات اندرویدی برخی از ویژگی‌های ای او اس کپی‌برداری شده بود، جابز اعلام جنگ کرد و گفت که اگر مجبور باشد تا آخرین پنی کل شرکت اپل را خرج نابود کردن اندروید می‌کند! «من تا آخرین نفس و تا آخرین پنی از درآمد ۴۰ میلیاردی اپل را برای احقاق این حق صرف می‌کنم. این محصول دزدی است. جدای از مقولهٔ جستجو، سایر محصولات گوگل همگی افتضاح هستند.»
خدمات گوگل مپ در سیستم عامل آیفونهرچند زمانش به سر رسید و حتی نتوانست انتشار نسخه‌‌ی ۶ ای او اس را ببیند…
به هر حال اپل و گوگل قراداد ۵ ساله‌یشان مبنی بر اجازه‌ی استفاده‌ی اپل در گوگل مپ و یوتیوب را تمدید نکردند و از همین رو سیستم عامل آیفون یوتیوب را حذف و گوگل مپ را که سال‌ها بود بعنوان معیار اصلی نقشه‌برداری آنلاین محسوب می‌شد، کنار گذاشت و مپس اختصاصی خودش را جایگزین آن کرد.

Maps در سیستم عامل آیفون 

مپس نقشه‌ی جهانی آنلاین اپل است که از ویژگی‌هایی مانند قابلیت ادقام شدن با سیری برای کمک به مکان یابی و حالت سه بعدی (Flyovers mode) که کاربران اپل را قادر می‌سازد از نمای بالا مکان‌های واقعی را مشاهده کرده و در آن به پرواز و تجسس بپردازند و بناها را تماشا کنند، بهره‌مند شده است.
maps در گوشی آی او اسبا اینکه شاید در تصورتان نگنجد، ولی حقیقت این است در ابتدا مپس فاجعه‌ای بیش نبود و اشتباهات بسیاری داشت (و در نهایت موجب اخراج مدیر نرم افزار آیفون یعنی اسکات فورستال شد). ولی از اپل چیزی جز پیشرفت انتظار نمی‌رود و امروز مپس اپل از قابلیت‌های بی‌نظیر و فوق‌العاده‌ای برخوردارست، با این حال اغلب ویژگی‌های مپس در ایران در دسترس نیستند و پرداختن به آنها بی‌نتیجه است.

ای او اس ۷ : فصل جدید مدیران اپل

کار با سیستم عامل آیفونقبل از انتشار نسخه‌ی جدید ای او اس، تیم کوک (مدیرعامل اپل)، جونی ایو (مدیر طراحی) و کریگ فدریگی (مدیر نرم افزار) در سه رأس مثلث اپل قرار داشتند که تأثیر زیادی در تغییرات ای او اس جدید داشت. چرا که برخلاف فورستال که به رابط کاربری با طراحی اسکیومورفیسم اعتقاد داشت، ایو و تیمش بر این باور بودند که هر چقدر بتوانند المنت‌ها و جزئیات اضافی را حذف کنند و نرم‌افزار را در خالص‌ترین حالت ممکن ارائه دهند بهترست. ای او اس ۷ اثبات کننده‌ی این بود که ایو این سیستم عامل را در مسیری کاملاً جدید با رابط کاربری صاف و رنگی قرار داد که از جلوه‌های پارالاکس برای ایجاد عمق استفاده می‌کرد.

سیستم عامل گوشی آیفون چیستبا وجودی که ای او اس ۶ بسیار جذاب و عالی بود، ولی در مقایسه با نسخه‌ی ۷ رنگ پریده به نظر می‌رسید؛ با این حال ios 7 یکی از نسخه‌هایی بود رابط کاربری اپل در آن مورد انتقاد قرار شدیدی قرار گرفت. کاربران تا این حد سادگی را دوست نداشتند و برخی حتی گزارش داده بودند که جلوه های پارالاکس باعث ایجاد سرگیجه‌ در آنها می‌شود؛ به همین دلیل اپل آپشن reduce motion را به منوی تنظیمات اضافه کرد.

اپلیکیشن های آی او اسبا این همه علاوه برتغییرات ظاهری در آی او اس ۷ قابلیت‌های جدیدی مانند ایردراپ و اضافه شدن مرکز کنترل نیز به چشم می‌خورد.

ای او اس ۸

مزایای فوق‌العاده‌ سیستم عامل اپلپس از چالش‌ها و حاشیه‌های اطراف بروز رسانی‌های سیستم عامل اپل در سال‌های پیشین، بالأخره نسخه‌ی ۸ یک نسخه‌ی ثابت و عالی بود که مورد انتقاد خاصی قرار نگرفت و مزایای فوق‌العاده‌ای مثل ویدجت‌ها، ضبط ویدئو تایم لپس، Car Play، سرویس استریمینگ اپل موزیک، پرنامه‌ی ردیاب سلامت و… را با خود به همراه آورد.
بعلاوه از نظر ظاهری هم ایرادات نسخه‌ی قبلی را برطرف کرد تا به طور کامل مورد تأیید هوادارانش قرار بگیرد.

برنامه کاربردی سیستم عامل گوشی اپل – Health

برنامه‌ی Health اپل از سال ۲۰۱۴ در دسترس قرار گرفت و می‌تواند اطلاعات سلامتی کاربران را دنبال کند. به طور کلی Health اپل مزایای زیادی دارد و مخصوصاً برای افرادی که بیماری خاص دارند و یا ورزشکاران می‌تواند مفید واقع شود.
در ادامه به برخی از ویژگی‌های این برنامه اشاره کرده‌ایم :

  • Sleep Mode و ردیابی میزان خواب
  • ادغام شدن با اپل واچ
  • ادغام شدن با برنا‌مه‌های شخص ثالث کیت سلامت
  • اطلاع رسانی به مخاطب اضطراری در صورت ردیابی وضعیت اورژانسی کاربر
  • رمز گذاری اطلاعات برای محافظت از فضای خصوصی
  • تجزیه و تحلیل و ردیابی سلامتی
  • قابلیت اشتراک گذاری وظعیت سلامتی
  • ردیابی اطلاعات واکسن
  • ردیابی تعداد قدم‌ها و تعداد پله‌های پیموده شده

Car Play در ای او اس

کارپلی یکی از ویژگی‌های سیستم‌عامل اپل است که به شما اجازه می‌دهد آیفونتان را به رادیو و یا کنسول خودرو متصل کرده و از برخی اپلیکیشن‌ها که در زمان رانندگی می‌توانند به شما کمک کند و یا سرگرمتان کند دسترسی داشته باشید. برنامه‌هایی مانند تلفن، موزیک، اپل مپس، آی‌مسیج و پادکست‌ها و حتی برخی برنامه‌های شخص ثالث مثل رادیو و…

ای او اس ۹

آی او اس 9

سیستم عامل اپل در این نسخه چندان تغییر نکرد و کلاً ios 9 نوآوری جدیدی نداشت و بیشتر روی ارتقاء و بهتر کردن آنچه داشت تمرکز کرد. در این نسخه wallet app یا همان کیف پول اپل جایگزین passbook شد؛ برنامه‌ی اخبار news و همچنین حالت‌های جدیدی مثل low power mode و night shift (که با گرم‌تر کردن تناژ رنگ‌های نمایشگر باعث می‌شود که در شب چشم کاربر آرامش بیشتری داشته باشد) معرفی شد. بعلاوه آی او اس ۹ از ۳D Touch نیز پشتیبانی می‌کرد.

ویژگی های آی او اس 9

wallet app

wallet یا کیف پول اپل برنامه‌ایست که به گفته‌ی اپل برای اینکه جایگزینی برای کیف پول فیزیکی شما باشد به آیفون اضافه شده؛ این برنامه قابلیت‌هایی زیادی دارد که در عمل اغلب آنها در ایران کاربرد ندارند.
به طور خلاصه ساده‌ترین کاربرد والت اینست که کاربران اپل (نه در ایران) می‌توانند کارت‌های اعتباریشان را به Wallet اضافه کنند و به سادگی پرداخت هایشان را انجام دهند. در جدیدترین نسخه‌ی ای او اس ویژگی‌های جدیدتری نیز مانند امکان اضافه کردن کارت شناسایی و کلید به والت اضافه شده که آنها هم فعلاً برای ما هیچ کاربردی ندارند و بهترست خودمان را درگیرشان نکنیم.

ای او اس ۱۰

کاربرد های سیستم عامل اپل

دهمین آپدیت سیستم عامل اپل نیز مانند بروزرسانی قبلی بیشتر شامل آپگرید کردن برنامه‌ها و تغییر دیزاین بود. بعنوان مثال طراحی صفحه‌ی قفل، نوتیفیکیشن‌ها و مرکز کنترل به طور کامل تغییر کرد و قابلیت‌های تاچ ۳D افزایش یافت.

ای او اس ۱۱

ویژگی های جذاب آی او اس

همان طور که گفتیم بعد از ای او اس ۸ که در سال ۲۰۱۴ انتشار یافت، سیستم عامل اپل به نقطه‌ی ثابت خود رسید و پس از آن شاهد تغییر چشمگیری از آن نبودیم و در عمل تمرکز اپل روی این بود که مخلوقش را روز به روز بهتر کند.
در سال ۲۰۱۷ نسخه‌ی یازدهم آی او اس منتشر شد و طبق انتظار یبیشتر شامل بهبود و اصلاحات بود. با این حال حالت‌های جدید
Do Not Disturb while driving و Emergency SOS معرفی شدند.

از قابلیت های آی او اس  Emergency SOS

سرویسی است که به شما اجازه می‌دهد با آیفون و یا اپل واچتان تماس اضطراری برقرار کنید. این سرویس می‌تواند اطلاعات پزشکیتان را نمایش دهد و با مخاطب تماس اضطرایتان ارتباط برقرار کند. کافیست ۵ بار پشت سر هم کلید پاور را بزنید.

ای او اس ۱۲

ای او اس 12

iOS 12 قابلیت‌هایی مانند تماس تصویری گروهی در «فیس تایم»، «میموجی»، “screen time”، «برنامه‌ی measure»، جزئیات مصرف باتری و برنامه‌ی Apple TV را باخود به همراه آورد.

قابلیت جالب screen time در سیستم عامل اپل 

اسکرین تایم برنامه‌ایست که نموداری را به شما نشان می‌دهد تا بتوانید مدت زمانی که از هر برنامه استفاده کرده‌اید را مشاهده کنید. بعلاوه می‌توانید زمان استفاده از یک اپلیکیشن خاص را محدود کنید تا بیش از حد وقتتان را در آن نگذرانید.
اسکرین تایم برای کنترل والدین روی استفاده‌ی فرزندانشان از گوشی هم کاربرد زیادی دارد.

ای او اس ۱۳ – هپتیک تاچ

ای او اس 13

ای او اس ۱۳ ویژگی‌های کاربردی مثل ادیتور عکس و فیلم و دارک مود و مزایایی دیگر را به دنیای آیفون آورد، ولی هیچ کدام از آنها به اندازه‌ی Haptic Touch جذاب نبود.
قضیه از این قرارست که ۳D Touch از سال ۲۰۱۵ و ای او اس ۹ برای گوشی‌های جدیدتر از ۶s در دسترس بود، ولی چون قابل دیدن نبود، بسیاری از کاربران آیفون نمی‌دانستند که چگونه از آن استفاده کنند. استفاده از تاچ ۳بعدی در واقع به صورتی بود که اگر انگشتتان را بیش از حد معمول روی یک آیکون فشار می‌دادید، شورت‌کات‌های کاربردی در اختیارتان قرار می‌گرفت، ولی بعلاوه‌ی اینکه کاربران در مورد این نحوه‌ی دسترسی سریع اطلاع نداشتند، این قابلیت با مشکلاتی نیز مواجه شد که در نهایت اپل تصمیم گرفت این سیستم را به طور کامل تغییر دهد.

سیستم عامل اپل و نحوه کار با آن در ای او اس ۱۳ اپل هپتیک تاچ را معرفی کرد که قابلیت یکسانی با ۳D Touch داشت، ولی برای فعال کردن آن نیاز به اعمال هیچ فشار اضافی نبود و میانبر با نگه داشتن ۲ ثانیه‌ای هر آیتم در اختیار کاربران قرار می‌گرفت.

ای او اس ۱۴

سیستم عامل ios و کاربرد ها

در سال ۲۰۲۰ این نسخه از سیستم عامل معرفی شد که ویژگی‌های هیجان انگیز آن مثل ویجت های هوم اسکرین، اپ لایبرری، قابلیت‌های جدید سیری و … را در مقاله‌ای جداگانه بررسی کردیم.

جدیدترین ای او اس

به تازگی پانزدهمین نسخه از این سیستم عامل منتشر شده که قابلیت‌های جدیدی مثل حالت فوکوس را ارائه داده و بسیاری از برنامه‌ها در آن با آپدیت‌های جدید و بی‌نظیر در اختیار کاربران قرار گرفته‌اند. برای اطلاع از همه‌ی این مزایای جدید می‌توانید به مقاله‌ی مرتبط در ۱۹کالا مگ مراجعه کنید.

مقاله پیشنهادی: تغییرات ios 15 و ترفند های کاربردی آن

امنیت سیستم عامل اپل

اگر توجه کرده باشید اپلیکیشن‌های ای او اس همیشه پایدار و مطمئن در نظر گرفته شده‌اند و حتی افرادی که آیفون باز نیستند هم می‌دانند که این سیستم عامل تا امنیت بسیار بالایی دارد، در واقع یافتن نقص امنیتی در آیفون کار دشواریست و این ios به نسبت دیگر سیستم‌عامل‌ها از خطر هک شدن و نفوذ ویروس در امان است. در ادامه به این موضوع می‌پردازیم که منظور از امنیت ای او اس چیست و چرا سیستم عامل اپل را تا به این اندازه مطمئن می‌دانیم.

امنیت سیستم عامل گوشی اپلیکی از موارد مهم نشان دهنده‌ی توجه سیستم عامل ios به فضای خصوصی کاربران، محدود کردن دسترسی برنامه‌های شخص ثالث است. در ای او اس برنامه‌ی شخص ثالث اجازه‌ی دانلود برنامه‌ی دیگری را ندارد که در عمل خطر نفوذ ویروس به آیفون تا حد زیادی کاهش می‌دهد. بعلاوه اخیراً این برنامه‌ها برای دسترسی به لوکیشن شما هم باید صریحاً اجازه بگیرند و در صورتی که تمایل ندارید که محلی که در آن حضور دارید را به اشتراک گذارید ، به سادگی می‌توانید درخواستشان را رد کنید.
بعلاوه برای اینکه یک اپلیکیشن بتواند به اپ استور راه یابد، ابتدا باید از پل امنیتی اپل عبور کند و پروسه‌ی تأیید شدن توسط اپل را پشت سر بگذارد، درنهایت تنها برنامه‌هایی که از امنیت خوبی برخوردار باشند مورد تأیید اپل قرار می‌گیرند.
سخت‌گیری‌های اپل برای ساخت اپل آیدی برای جلوگیری از نفوذ هکرها به آیفون هم که دیگر از هیچ کس پوشیده نیست و پرداختن به آن تنها باعث طولانی شدن مطلب می‌شود.

ترفند های مخفی ایفون

می‌دانید جذاب ترین کاربردهای گوشی ای او اس چیست ؟ در ادامه به تعدادی از قابلیت های مخفی ایفون اشاره می‌کنیم. با ما همراه باشید.

قابلیت چشم در چشم شدن در تماس تصویری

اگر توجه کرده باشید زمانی که تماس تصویری برقرار می‌کنید، به جای نگاه کردن به لنز دوربین، به صفحه نمایش خیره می‌شوید. این موضوع باعث می‌شود دوستتان در سمت دیگر تماس احساس کند به جای اینکه به او نگاه کنید، خط دیدتان در جهت دیگری امتداد یافته و به پایین نگاه می‌کنید.

ترفند های مخفی ایفون

قابلیت جدیدی که در برنامه‌ی تماس تصویی فیس تایم در دسترس است، چشم در چشم شدن در زمان برقراری ارتباط تصویری است که مزایا و بازخورد آن کاملاً واضح است.

افزودن میانبر جدید در سیستم عامل آیفون با ژست‌های لمسی متفاوت

شما هم حوصله‌ی فشردن همزمان دو کلید فیزیکی برای ثبت اسکرین شات را ندارید؟ می‌توانید برای اسکرین شات گرفتن راه حل جالب و ساده‌تری را انتخاب کنید: مثلاً دو ضربه پیاپی در پشت گوشی.
البته تنها میانبری که می‌توانید تنظیم کنید اسکرین شات نیست و همچنین تنها فراخوان تسک هم دو ضربه نیست. برای افزدن میانبرهای جدید اجازه دارید مواردی چون دو ضربه، ۳ ضربه، شیک، با سه انگشت لمس کردن اسکرین و … را انتخاب کنید. کافیست در تنظیمات یکی از عبارات مرتبط مانند double tap را جست‌و‌جو کنید و آن را روی عملکرد مورد نظرتان تنظیم کنید.

فرستادن پیام دست نویس در آیمسیج گوشی آی او اس

یکی از ترفند‌های مخفی سیستم عامل آیفون فرستادن پیام‌هایی با دست خط خودتان برای دوستتان در گوشی آی او اس است. کافیست قبل از تایپ کردن آیفونتان را به راست بچرخانید. روی گزینه‌ای که در تصویر زیر مشخص کردیم کلیک کنید. ۳ صفحه در اختیار شما قرار می‌گیرد که می‌توانید هر چه دوست دارید به صورت دست‌نویس برای دوستتان بنویسید و ارسال کنید.

فرستادن پیام دست نویس در آیمسیج گوشی آی او اس

ادیت عکس‌ها با فرمت live با سیستم عامل گوشی اپل

یکی از قابلیت های جالب ایفون ثبت عکس‌های لایویست که شبیه به تصاویر در دنیای هری پاتر متحرک‌اند. بدون شک شما این مزیت آی او اس را می‌دانید و با این حساب ذکر آن یک ترفند محسوب نمی‌شود، ولی جالب اینجاست که عکس‌هایی که با فرمت لایو ثبت می‌کنید قابلیت ادیت شدن، مانند یک تصویر معمولی نیز دارند.
این امکان وجود دارد که زمان تصویر را تغییر دهید و حتی می‌توانید یکی از فریم‌های ثبت شده را انتخاب کرده و آن را بعنوان تصویر ثابت ذخیره کنید.

تلفنتان را در حالتی قرار دهید که برای نوتیفیکیشن‌ها چشمک بزند

یکی از قابلیت های جالب گوشی ایفون اینست که اگر دوست ندارید زمانی که پیامی دریافت می‌کنید آیفونتان بلرزد و یا با صدای زنگ شما را مطلع کند، می‌توانید آن را روی حالتی قرار دهید که با هر نوتیفیکیشن چشمک بزند.
برای این کار کافیست در تنظیمات عبارت “LED Flash for Alerts” را جست‌ و جو کنید. سپس تاگل این گزینه را بزنید تا این قابلیت برایتان فعال شود.

پاک کردن اپ های پیش‌فرض در آی او اس

یکی از قابلیت های باور نکردنی ایفون اینست که به کاربران اجازه می‌دهد هر برنامه‌ای را که دوست نداشتند پاک کنند.
اپل از iOS 10 به بعد این اجازه را به کاربرانش می‌دهد که از شر همه‌ی برنامه‌ها یپیش‌فرض راحت شوند. کافیست انگشتتان را روی برنامه‌ای که تصمیم به حذفش دارید نگه دارید. البته جایی برای نگرانی در مورد این کار وجود ندارد، چرا که پس از حذف، به سادگی می‌توانید دوباره آن را از اپ استور دانلود کنید.

جا‌به‌جایی میان متن در زمان تایپ کردن

زمان استفاده از کیبورد یک لحظه انگشتتان را روی اسپیس نگه دارید. چه اتفاقی می‌افتد؟
بله! درست است. شما با این حرکت ساده می‌توانید بدون اینکه انگشتتان را از کیبورد دور کنید به هر قسمتی از متنی که تایپ کرده‌اید رفته آن را اصلاح کنید که در عمل باعث افزایش سرعت در تایپ و همچنین احساس رضایت در شما می‌شود.

در ادامه بررسی می‌کنیم که معایب سیستم عامل آیفون چیست.

معایب آی او اس

اگر صادقانه قضاوت کنیم سیستم عامل اپل بهترین و روان‌ترین سیستم عاملیست که در گوشی‌ها می‌توان یافت و با توجه به پشتیبانی نرم‌افزاری تقریباً ۵ ساله‌ی اپل از گوشی‌های آیفون جایی برای گِلِگی از این غول آمریکایی باقی نمی‌گذارد، ولی حتی ios هم کامل نیست و هنوز می‌توان مواردی را در آن یافت که جای برای پیشرفت دارد.

معایب آی او اس

محدودیت در سفارشی‌سازی سیستم عامل آیفون

اولین ایراد بزرگ آی او اس محدودیت آن در سفارشی سازیست. البته هر چه به سمت جلو پیش می‌رویم، می‌بینیم اپل دست کاربرانش را بازتر گذاشته و به آنها آپشن‌های بیشتری برای سفارشی کردن نرم ‌افزار داده، اما هنوز هم از این نظر به پای رابط کاربری‌های اندرویدی نمی‌‍رسد.

اینکه ای او اس را تنها می‌توان در گوشی‌های آیفون یافت با وجودی که جذابیت خود را دارد، باعث ایجاد محدودیت‌هایی نیز می‌شود در واقع این سیستم عامل تنها قابلیت سینک شدن با دیگر دستگاه‌های اپل را دارد و نمی‌توان آن را با دستگاهایی که توسط دیگر شرکت‌‌ها ساخته‌ شده‌اند سینک کرد.

حجم زیاد برنامه‌ها سیستم عامل اپل

با توجه به این موضوع که برنامه‌های شخص ثالث برای سیستم عامل اپل به صورت اختصاصی توسعه می‌یابند و البته اگر یک برنامه استانداردهای لازم را نداشته باشد مورد تأیید اپل قرار نمی‌گیرد، عموم برنامه‌ها برای نصب شدن در ای او اس به فضای ذخیره‌سازی بیشتری به نسبت اندروید نیاز دارند، چرا که اغلب حجمشان بیش‌ترست.

بعلاوه سیستم عامل ای او اس به صورت پیش‌فرض از رادیو پشتیبانی نمی‌کند و کاربران برای استفاده از رادیو در آن باید اپ رادیو را به صورت جداگانه دانلود و نصب کنند.

حجم زیاد برنامه‌ها سیستم عامل اپل

اعتیاد آور

یکی از ایرادهایی که برخی به سیستم عامل ای او اس وارد می‌کنند، اعتیادآور بودن آنست. اگر توجه کرده باشید عموم کاربران ios برای مهاجرت به اندروید مقاومت می‌کنند(گرچه این مورد بیشتر نقطه قوت آیفون است و دلیل آن همانطور پیش از این به صورت مفصل به آن پرداختیم سادگی و روان بودن سیستم عامل اپل است، اما باز هم برای کامل شدن مطلب ترجیح دادیم به آن اشاره کنیم)

تحریم ایران

با این همه، بزرگ‌ترین مسئله‌ای که در سیستم عامل ای او اس برای ما مشکل‌ساز شده تحریم ایران توسط اپل است. این موضوع در عمل باعث شده به بسیاری از خدمات اپل در ای او اس دسترسی نداشته باشیم و حتی نتوانیم با استفاده از شماره موبایلمان اولین قدم در راه استفاده از سیستم عامل ios یعنی ساختن اپل آیدی را برداریم. گرچه راه‌هایی برای دور زدن تحریم‌های وجود دارد (که در مقاله‌های مجزا به آنها پرداخته‌ایم)، ولی باز هم نمی‌توان از دردسر زیادی که برای برخی کارهای ساده مثل پرداخت‌ هزینه‌ی برنامه‌ها باید متحمل شویم گذشت.

تجربه‌ی کار با ای او اس را دارید؟ نظرتان در مورد سیستم عامل اپل چیست؟ شما هم این نرم‌افزار را بهترین می‌دانید؟

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۲۰ رای

سوالات متداول

آی او اس چیست؟ ای او اس مخفف چیست؟ گوشی ای او اس چیست؟

✔️ آی او اس سیستم عاملیست که اپل تنها برای گوشی‌هایش طراحی کرده است. در واقع برای پاسخ به سوال سیستم عامل ios چیست تنها کافیست بدانیم که ای او اس مخفف چیست: Iphone Operating system :IOS یا به فارسی سیستم عامل آیفون که اوپن سورس نیست، یعنی هیچ شرکتی اجازه‌ی استفاده از آن را ندارد. از همین رو ای او اس را تنها در گوشی‌های آیفون می‌توان یافت.

آیا سیستم عامل اپل ویروسی یا هک میشود؟

✔️ اگر توجه کرده باشید اپلیکیشن‌های ای او اس همیشه پایدار و مطمئن در نظر گرفته شده‌اند و حتی افرادی که آیفون باز نیستند هم می‌دانند که این سیستم عامل تا حد زیادی ایمن است، در واقع یافتن نقص امنیتی در آیفون کار دشواریست و آی او اس به نسبت دیگر سیستم‌عامل‌ها از خطر هک شدن و نفوذ ویروس در امان است.

مزايا اي او اس و معایب سیستم عامل آیفون چیست؟

✔️ در مقاله به صورت جامع به مزایا و معایب ای او اس پرداخته‌ایم با این حال به عنوان بهترین مزايا ios می‌توان کمترین میزان باگ، بهینه‌سازی در مصرف انرژی، استفاده‌ی بسیار بهینه از فضای ذخیره سازی موقت، پشتیبانی 5 یا حتی 6 ساله از یک گوشی و بهترین سطح از یکپارچگی با سخت افزار را نام برد و مهم‌ترین معایب سیستم عامل ios در این مورد خلاصه می‌شود که بسیاری از مزایای ای او اس در ایران در دسترس نیست.

ترفند های مخفی ایفون و سیستم عامل ios چیست؟

✔️ در این مقاله به قابلیت‌های مخفی ایفون اشاره کرده‌ایم بعنوان مثال: قابلیت چشم‌در‌چشم شدن در تماس تصویری، افزودن میانبر جدید در سیستم عامل آیفون با ژست‌های لمسی متفاوت و فرستادن پیام دست نویس در آیمسیج گوشی آی او اس

نوشته های مشابه

‫۶ نظرها

  1. آخر من نفهمیدم که ios سیستم عامله یا رابط کاربری ؟

    1. سیستم عامل هست که رابط کاربری یکپارچه داره مخصوص خود اپل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن