راهنمای خرید تلویزیون؛ نکات مهم هنگام خرید تلویزیون!

تلویزیون یکی از جادوییترین و سرگرمکنندهترین اختراعات بشر است که امروزه از انواع و اقسام طرحها و مدلها برخوردار شده و درست به اندازه دنیای گوشیهای موبایل و یا خودروهای سواری به لحاظ کیفیت، پیشرفت چشمگیری داشتهاند و از فناوریها و امکانات مختلفی برخوردارند.
جهشهای باورنکردنی کیفیت و فناوری لوازم خانگی در چند سال اخیر باورکردنی نیست، اما رشد همه این لوازم در برابر تلویزیونها چندان به چشم نمیآید. بازار تلویزیون حالا تولیدکنندگان بیشماری دارد که بسیاری از آنها هنوز هم در بازار ایران حضور دارند. تنوع زیاد محصولات، خرید تلویزیون را دشوار میکند.
امروزه تلویزیون ال ای دی به دلیل هوشمند بودن و سبکتر و شیک بودن آن، جایگاه ویژهای در بین مردم پیدا کرده است. برندهایی نظیر تلویزیون ال ای دی ال جی، تلویزیون ال ای دی سامسونگ و… از جمله تلویزیونهای موجود در بازار هستند که طرفداران بسیار زیادی دارند .
خرید تلویزیون باید علاوه بر تکمیل دکوراسیون منزل شما، دارای کیفیت تصویر و امکانات مدرن نیز باشد. بسیاری از ما نمیدانیم که هنگام خرید آن باید به چه نکاتی توجه کنیم. از طرفی، اصطلاحات مختلفی در مورد خرید تلویزیون نیز وجود دارد که بسیاری از ما معنای آنها را نمیدانیم.

تلویزیونهای LED ، OLED و QLED یا …، تلویزیونهای FHD ،۴K یا …؛ ولی به راستی این اصلاحات چه چیزی را نشان میدهند و هنگام خرید باید چه معیارهایی را مد نظر قرار دهیم؟
حداکثر سایز تلویزیونی که برای خانه ما مناسب است، چقدر باید باشد؟ آیا رزولوشنهای بالاتر لزوماً برای ما کاربردی هستند؟ تکنولوژی صفحه نمایش چقدر هنگام خرید اهمیت دارد؟ آیا باید توجهی به ورودیهای تلویزیون داشته باشیم؟ در این مقاله قصد داریم یک راهنمای خرید تلویزیون را به صورت کامل و جامع در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
انواع نمایشگر:

اگر بخواهیم این ویژگی را از قدیم به جدید دسته بندی کنیم، این گونه خواهد بود که اولین تلویزیونها، ال سی دی و ال ای دی و بعد آن ال ای دی روی کار آمد. البته کیو ال ای دی نیز هم اکنون در بعضی از تلویزیونهای سامسونگ در دسترس است.
LED
تلویزیونهای موجود در بازار که به ال ای دی معروف هستند، در حقیقت همان تلویزیون LCD هستند با این تفاوت که در LCD نور به وسیله کریستال مایع تولید میشود، اما در LED نور بوسیله پنل ال ای دی تولید میگردد.
QLED
QLED نیز برخلاف تبلیغات گسترده شرکت سامسونگ تکنولوژی خیلی بالاتری نسبت به LED ندارد. فرق اصلی QLED با LED در استفاده از فناوری Quantum Dots است که در آن یک لایه از نانوکریستال به سیستم LED اضافه شده است. این نقاط، هنگام برخورد نور پسزمینه با آنها، روشن شده و باعث افزایش روشنایی و طیف رنگ تلویزیون میشوند و همین امر منجر به افزایش درخشندگی تصویر تلویزیون میگردد. در واقع تصویر جذابتری را به نسبت شاهد خواهد بود.
OLED
در حال حاضر شرکتهایی مانند LG ،Sony و… تلویزیونها OLED وارد بازار میکنند. در این تلویزیونها به جای لایههای LCD و نور پسزمینهی LED، لایهای از LEDهای اورگانیک در پیکسلها قرار دارد که میتوانند بهصورت مجزا نور تولید کند. در کل اگر قیمت برای شما مهم نیست، OLEDها از هر لحاظ بهتر از LEDها هستند.
از ویژگیهای این نوع نمایشگر میتوان به استفاده از میلیونها پیکسل روشنایی جداگانه برای ارائه تصویر بهتر، تضاد رنگی بالا به طوری که رنگ سیاه کاملاً طبیعی و پررنگ نشان داده میشود، کیفیت بینظیر تصویر با وضوح و شفافیت بالا، ارائه بسیار زنده و طبیعی رنگها و عدم تغییر کیفیت تصویر از زوایای مختلف اشاره کرد.
به طور کلی در انتخاب بهترین کیفیت تصویر باید به فاکتورهایی مثل کنتراست یا قابلیت نمایش دادن مشکیترین رنگ ممکن، میزان اشباع رنگ که به صورت مستقیم تحت تأثیر میزان کنتراست است، وضوح تصویر، طیف رنگی، پردازشگر ویدئو، میزان نوردهی و رزولوشن تصویر توجه کرد.
تلویزیون خمیده بخریم یا نه؟

تلویزیونهای خمیده، ترند این سالهای اخیر دنیای صوت و تصویر بودهاند. شعار کمپانیها در دفاع از تلویزیونهای خمیده (curved) این است که مهم نیست نسبت به تلویزیون خمیدهتان کجا بنشینید، بلکه در هر صورت تجربهای فراگیرتر هنگام تماشا کردن خواهید داشت.
از مزایای تلویزیونهای خمیده میتوان به افزایش درک بصری از عمق تصویر، نمایش بهتر کنتراست در مقایسه با تلویزیونهای غیرخمیده و خستگی کمتر چشم اشاره کرد. در مقابل این نوع تلویزیونها معایبی نظیر محدود کردن زاویه دید، خدمات پس از فروش محدود و کم دارند. یکی دیگر از مشکلات تلوبزیونهای خمیده این است که هر چیزی که در اتاق شما روشن باشد (مخصوصاً منابع مستقیم نور مقابل تلویزیون) بازتاب آن روی صفحه خمیده تحریف یا کج می شود و یا از حالت طبیعی متفاوت میشود.
بیشتر بخوانید: تفاوت رزولوشن ۴K و رزولوشن ۸K در تلویزیون ها
به طور کلی اگر قصد خرید تلویزیون با اندازهای بزرگ (مثلا ۵۵ اینچ به بالا) را دارید سری هم به دنیای این خمیدهها بزنید؛ اما به طور کلی تلویزیونهای مسطح همچنان انتخابهای پرطرفدارتری هستند.
سایز تلویزیون:

صرف نظر از عملکرد، اندازه صفحه نمایش از مهمترین فاکتورها هنگام خرید تلویزیون است. مناسبترین گزینه در دنیای امروزی، با در نظر گرفتن قیمت، عملکرد و شرایط اتاق نشیمن چیزی بین ۵۵ تا ۶۵ اینچ است.
سایز تلویزیون را میبایست نسبت به متراژ سالنی که قرارست تلویزیون در آنجا قرار گیرد انتخاب کنید؛ برای اینکار یک راهکار ساده به شما ارائه میدهیم، چنانچه فاصله محل نشستن شما تا تلویزیون کمتر از ۲ متر است، تلویزیونهای تا حداکثر ۴۸ اینچ برای شما مناسب هستند و برای متراژهای بین ۲ تا ۳ متر میتوانید تلویزیونهای ۴۸ تا ۵۵ اینچ را تهیه کنید و چنانچه بیش از ۳ متر باشد، میتوانید تلویزیونهای بیش از ۵۵ اینچ را نیزخریداری نمائید.
کیفیت صدا:

متأسفانه درساخت تلویزیونها شرکتهای سازنده چنانکه باید به این مورد توجه نداشتهاند، اما برای جبران این موضوع این شرکتها دست به طراحی و تولید سیستمهای صوتی جداگانهای تحت عنوان سینمای خانگی یا ساندبار برای تقویت صدای تلویزیونها زدند. اگر صدا برای شما اهمیت خاصی دارد میتوانید با استفاده از این لوازم جانبی آن را تقویت نمایید.
اتصالات تلویزیون:
این روزها با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دستگاههای جانبی نظیر کنسولهای بازی، پخشکنندههای دیویدی و سینماهای خانگی وجود درگاههای مختلف برای اتصالات امری ضروری محسوب میشود. برای وصل کردن لپ تاپ و یا دیگر گجتها حتماً به درگاه HDMI نیاز پیدا میکنید. درگاههای HDMI، درگاههای همه فن حریفی هستند که تعداد آنها اصولاً میباست مورد توجه قرار بگیرد.
اگر میخواهید تلویزیونتان را به مستقیماً به مودم وصل کنید تا از اینترنت استفاده کنید، بررسی کنید که آیا تلویزیون شما از درگاه LAN پشتیبانی میکند یا خیر؛ اما اگر اینترنت شبکه خانگیتان (WIFI) است؛ احتیاجی به اتصال مستقیم تلویزیون به اینترنت ندارید.
بیشتر بخوانید: راهنمای جامع آشنایی با انواع کابلهای ویدیوئی؛ VGA ،DVI و HDMI
پورت مهم بعدی که باید آن را لحاظ کنید، درگاه USB است؛ شما برای اتصال دوربین عکاسی، هارد اکسترنال و فلش مموری به این پورت نیاز دارید. فراموش نکنید که فرمت محتواهایی که دانلود میکنید با فرمتی که تلویزیونتان پشتیبانی میکند، یکسان باشد.
اگر هم از طرفداران اتصال بدون سیم دستگاههایی مانند بلندگو، هدفون بلوتوثی، تلفن همراه و… به تلویزیون هستید، بلوتوث را از قلم نیندازید.
انتخاب برند:
در هنگام خرید تلویزیون، یکی از سختترین تصمیمات انتخاب برند تلویزیون است. امروزه شرکتهای سازنده تلویزیون سخت درگیر رقابت با یکدیگر هستند. هر برندی سیاستهای خاص خود را دارد و حالا سوال این است چگونه بهترین برند را بشناسیم؟
از برندهای مطرح در بازار ایران میتوان به ال جی، سامسونگ،سونی، فیلیپس، پاناسونیک و.. اشاره کرد. از برندهای داخلی نیز میتوان به برند جی پلاس اشاره کرد.

جی پلاس به عنوان برند جدیدی که وارد بازار ایران شده، تلاش میکند تا با قیمتهای رقابتی و قابل قبول مشتریان خاص بازار را جذب کند. اگرچه قیمت تلویزیون هم در سالهای اخیر روند صعودی داشته، اما محصولات جی پلاس قیمت اقتصادیتری دارند و در مقایسه با رقبای خارجی کیفیت پایینتری هم ندارند. بنابراین خرید تلویزیونهای این برند با توجه به قیمت قابل قبولی که دارند پیشنهاد میشود.
ولی در واقع هیچ کدام از این برندها بر دیگری برتری مطلق ندارند و هر کدام مزایا و معایب خودشان را دارند و هیچ تلویزیون کاملی هم وجود ندارد، انتخاب تلویزیون بسته به اولویتبندی نیازهای شماست. نظرات خود را با ۱۹کالامگ به اشتراک گذارید.
تبلیغ جی پلاس رو کردید
ممنون
آشغال ترین برند حال حاضر موجود در ایران