از کجا متوجه هک گوشی شویم ؟

از کجا متوجه هک گوشی شویم؟ سوالی که ممکن است دغدغه بسیاری از افراد باشد اما جواب چیست؟ از آنجایی که شیوه زندگی این روزها تغییر کرده است، دیگر نمیتوان گوشی موبایل را صرفاً یک دستگاه برای برقراری تماس در نظر گرفت؛ چرا که تکنولوژی روزبه روز به سمتی پیش میرود که اکثر افراد بیشتر کارهای خود را میتوانند با گوشی موبایل خود انجام دهند. ازاینرو امنیت آن به قدری در زندگی ما اهمیت دارد که میتواند تمام بخشهای زندگی ما را تحتالشعاع خود قرار دهد. با در نظر داشتن این اهمیت، همواره باید از گوشی خود در مقابل سارقان گوشی یا سارقان اطلاعات گوشی محافظت کنیم. در ادامه به شما خواهیم گفت که از کجا متوجه هک گوشی شویم.
اگر گوشی موبایل شما گم یا دزدیده شود، میتوانید با ردیابی گوشی گم و یا دزدیده شده دستگاه خود را پیدا کنید؛ اما دزیده شدن اطلاعات کمی فرق دارد و صادقانه بگویم که همه چیز به خود ما بستگی دارد.
راههای هک گوشی:
قبل از اینکه به این موضوع اشاره کنیم که از کجا متوجه هک گوشی شویم، باید گفت که روشهای زیادی برای هک کردن گوشی وجود دارد. برخی از این روشها حتی به دانش زیادی در زمینه فناوری هم نیاز ندارند. در ادامه به این روشها اشاره خواهیم کرد.
۱.حمله از طریق انتقال اطلاعات از سیم کارت
با استفاده از این روش، هکرها میتوانند شماره تلفن شما را به سیم کارت خود منتقل کرده و حسابهای شما را در اختیار خود بگیرند.
۲. برنامه جاسوسی
برنامههای جاسوسی اطلاعات شما را جمعآوری میکنند. برخی از برنامههای جاسوسی به راحتی قابل استفاده هستند و میتوانند توسط شخصی بدون دانش فنی در زمینه فناوری اطلاعات استفاده شوند. این برنامهها امکان کنترل فعالیتهای گوشی شما را از راه دور فراهم میکنند. البته ناگفته نماند که شخص میتواند با دسترسی مستقیم به گوشی شما، چنین برنامهای را نصب کند.
۳. نصب بدافزار
ممکن است گوشی شما از طریق شبکههای Wi-Fi عمومی یا ایستگاههای شارژ، یک نرمافزار مخرب دریافت کند. هکرها میتوانند با استفاده از شبکههای Wi-Fi جعلی موسوم به شبکههای دوقلو شیطانی، شما را به وب سایتهای مخرب هدایت کنند یا اطلاعات شما را از طریق کابل USB در یک ایستگاه شارژ به سرقت ببرند. همچنین ممکن است درهنگام دانلود برنامهها یا با کلیک بر روی پنجره یا پیوندهای مخرب، بدافزارها را از سایتهای مشکوک دانلود کنید.

۴. پیامهای فیشینگ
پیامهای فیشینگ، فیسبوک یا ایمیل با پیوندهای مخرب که نرمافزار مخرب را روی گوشی شما نصب کرده و اطلاعات شما را میربایند.

از کجا متوجه هک گوشی شویم؟
شاید تا به حال از خود پرسیده باشید که “آیا گوشی من هک شده است؟”. در ادامه به برخی از نشانههای هک گوشی اشاره میکنیم.
۱. متوجه چیزی در گوشی خود میشوید که آن را نمیشناسید؛ مثلاً برنامههایی که دانلود نکردهاید، پیامهایی که ارسال نکردهاید، خریدهایی که انجام ندادهاید، تماسهای تلفنی که مشکوک هستند.
۲. عملکرد گوشیتان ضعیف میشود. این بدین معنی است که گوشی از منابع و شارژ باتری بیشتری استفاده کرده و از حد معمول داغتر میشود. بدافزارهایی که در پس زمینه کار میکنند ممکن است قدرت آن را به میزان قابلتوجهی کاهش دهند.
۳. DATA MOBILE بدون دخالت شما به طرزعجیبی مصرف شود. فرآیندهای مخرب ممکن است دادههای گوشی موبایل شما را در پسزمینه مصرف کنند؛ زیرا عملکرد فعالیت شما را مورد ردیابی قرار میدهند.
۴. عملکرد عجیب گوشی موبایل. برنامهها به روشی که باید، اجرا نمیشوند، به طورناگهانی فعال و غیرفعال میشوند و یا به درستی دانلود نمیشوند.
۵. پنجرههای پاپ آپ. اگرمتوجه شدید تعداد زیادی از پنجرههای پاپ آپ روی نمایشگر گوشی شما ظاهر میشود، احتمالاً برنامه جاسوسی یا بدافزار روی گوشی شما نصب شده است.
چگونه بفهمید چه کسی گوشی شما را هک کرده است؟
پیدا کردن هکرها کار بسیار دشواریست مگر در مواردی که شما هدف خاص آنها بوده باشید. تمام برنامههایی را که نمیشناسید و هر شماره تلفن مشکوک یا حساب رسانههای اجتماعی که با شما ارتباط برقرار کردهاند را بررسی کنید. لازم به ذکر است که ردیابی هکرها معمولاً به یک متخصص امنیت سایبری احتیاج دارد. در مواقعی که موضوع جدی است باید چنین مواردی را برای تحقیقات بیشتر به پلیس گزارش دهید. همچنین باید لیست افرادی که به گوشی شما دسترسی دارند را هم در نظر بگیرید. رمز عبور ضعیفی که حدس زدن آن آسان است هم میتواند از دیگر موارد هک گوشی شما باشد.
در صورت هک گوشی نکات زیر را دنبال کنید:
۱.رمزهای عبور خود را فوراً تغییر دهید.
۲. نرمافزار ضد بدافزار را نصب و اجرا کنید.
۳. دادههای گوشی و Wi-Fi را هنگامی که ازآنها استفاده نمیکنید، خاموش کنید.
۴. بلافاصله برنامههای مشکوک را حذف کنید.
۵. به دوستان و مخاطبین خود اطلاع دهید.
۶. به اشتراک گذاشتن دادهی گوشی خود از طریق هاتاسپات را متوقف کنید.
۷. گوشی خود را به تنظیمات کارخانه برگردانید.
چطور گوشی اندرویدی خود را به تنظیمات کارخانه بازگردانید:
۱. به قسمت Settings بروید.
۲. سپس به قسمت General management بروید.
۳. روی Reset کلیک کنید.
۴. سپس به بخش Factory data resetبروید.
۵. در نهایت، روی Reset کلیک کنید.
فراموش نکنید که قبل از بازیابی گوشی خود، از تمام اطلاعات مهم خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.
چگونه از هک گوشی خود جلوگیری کنید:
۱. هنگامی که در مکان عمومی هستید، هاتاسپات گوشی خود را خاموش کنید.
۲. از Wi-Fi و ایستگاههای شارژ عمومی که به آنها اعتماد ندارید استفاده نکنید.
۳. بلوتوث گوشی خود را خاموش کنید.
۴. موبایل خود را با گذرواژه یا قفلصحفه، قفل کنید.
۵. هرگز اجازه ندهید افرادی که نمیشناسید از گوشی شما استفاده کنند.
۶. به طور مرتب برنامههای گوشی خود را چک کنید تا ببنید آیا برنامهی ناشناسی در گوشی شما وجود دارد؟!
۷. پیامها، پیوندها و پروندههای مشکوک را باز نکنید.
۸. برنامههای ضد بدافزار را نصب کنید.
۹. از VPN برای محافظت از ترافیک آنلاین خود استفاده کنید.
۱۰. از سایتهایی که به آنها اعتماد ندارید استفاده نکنید؛ آنها منبع بالقوه بدافزار هستند.
علاوه بر موارد گفته شده ۵ قانون مهم برای جلوگیری از هک شدن را نیز میتوانید مطالعه کنید. نظر شما چیست؟ آیا تجربه هک گوشی، واتسآپ و یا تلگرام و یا حساب بانکی را داشتهاید؟ در این صورت تجربه خود را با دوستان خود در میان گذارید.
سوالات متداول
از کجا بفهمیم گوشی ما هک شده است؟
✔️ اگر متوجه چیزی در گوشی خود میشوید که آن را نمیشناسید؛ مثلاً برنامههایی که دانلود نکردهاید، پیامهایی که ارسال نکردهاید، خریدهایی که انجام ندادهاید، تماسهای تلفنی که مشکوک هستند. باتری گوشی سریعتر خالی میشود یا داغ میکند. دیتای موبایل به طرزعجیبی مصرف میشود برنامهها به روشی که باید، اجرا نمیشوند، به طور ناگهانی فعال و غیرفعال میشوند و یا به درستی دانلود نمیشوند. تعداد زیادی از پنجرههای پاپ آپ روی نمایشگر گوشی شما ظاهر میشود. همهی این موارد از نشانههای هک شدن گوشی به شمار میرود.
چطور گوشی اندرویدی را به تنظیمات کارخانه برگردانیم؟
✔️ · به قسمت Settings بروید. · سپس به قسمت General management بروید. · روی Reset کلیک کنید. · سپس به بخش Factory data resetبروید. · در نهایت، روی Reset کلیک کنید.
بعد از هک شدن گوشی چه اقداماتی باید انجام دهیم؟
✔️ · رمزهای عبور خود را فوراً تغییر دهید. · نرمافزار ضد بدافزار را نصب و اجرا کنید. · دادههای گوشی و Wi-Fi را هنگامی که ازآنها استفاده نمیکنید، خاموش کنید. · بلافاصله برنامههای مشکوک را حذف کنید. · به دوستان و مخاطبین خود اطلاع دهید. · به اشتراک گذاشتن دادهی گوشی خود از طریق هاتاسپات را متوقف کنید. · گوشی خود را به تنظیمات کارخانه برگردانید.