تعویض باتری ایستگاه فضایی بین المللی به دست دو زن
«جسیکا میر» (Jessica Meir) و «کریستینا هاموک» (Christina Hammock)، دومین راهپیمایی فضایی تمام زنانه تاریخ را برای تعویض باتری ایستگاه فضایی بین المللی با موفقیت به پایان رساندند.
جزئیات دومین دومین راهپیمایی فضایی تمام زنانه تاریخ
میر و هاموک در این راهپیمایی که ۷ ساعت و ۲۹ دقیقه به طول انجامید، باتری قدیمی نیکل-هیدروژن پنل خورشیدی ایستگاه فضایی بین المللی را با نمونه قدرتمندتر لیتیوم-یونی تعویض کردند. طول و عرض و ارتفاع باتری نیکل-هیدروژن به ترتیب برابر با ۱۰۱ در ۹۴ در ۴۸ سانتی متر بوده و ۱۶۵ کیلوگرم وزن دارد. باتری لیتیوم-یونی جدید نیز در حدود ۱۹۴ کیلوگرم است. بناست که تمام ۴۸ باتری نیکل-هیدروژن ایستگاه فضایی بین المللی با باتری لیتیوم-یون تعویض شوند.
گرچه نیم ساعت پس از شروع راهپیمایی، دوربین و چراغ کلاه هاموک از محل اتصال خارج شدند اما این دو زن راهپیمایی خود را با وجود نور کمتر پرقدرتتر ادامه دادند. البته این مشکل کوچک سبب شد تا مأموریت با تأخیر نیم ساعته به اتمام برسد.
میر به تازگی رکورد ۳۰۰ روز در فضا را به نام خود ثبت کرده است. این فضانورد ماه مارس سال گذشته میلادی به ایستگاه فضایی بین المللی آمد تا اولین مأموریت فضایی خود را انجام دهد گفته میشود وی تا ماه فوریه ۲۰۲۰ در ایستگاه خواهد ماند. هاموک نیز اکتبر سال گذشته میلادی برای انجام اولین مأموریت شش ماهه خود به ایستگاه منتقل شد.
Jessica Meir پس از اتمام راهپیمایی ضمن تبریک به ۱۳ فضانورد پروژه آرتمیس، از خدمات آنها به سفرهای فضایی انسانی ابراز خوشحالی کرد.
جالب است بدانید که نام هاموک و میر در لیست ۱۲ زنی که قرار است برای اولین بار در سال ۲۰۲۴ به ماه ارسال شوند، دیده می شود.
دو فضانورد یاد شده علی رغم مشکلاتی که برای آنها به وجود آمد اواخر مهر ماه همین امسال بود که اولین راهپیمایی فضایی کاملاً زنانه تاریخ را انجام دادند.
منبع: وب سایت CNET