خرید گوشی گیمینگ شیائومی
اخبار تکنولوژیسخت افزار

معرفی کامل تراشه اگزینوس و بررسی نقاط ضعف و قوت آن

اگزینوس یکی از غول‌های تکنولوژی جهان است که در زمینه تولید تراشه‌ برای گوشی‌های هوشمند فعالیت می‌کند. در این مقاله اطلاعات دقیق و کاملی در مورد کمپانی و کشور سازنده، نقاط ضعف و قوت و همینطور بهترین تراشه اگزینوس (Exynos) بدست می‌آورید.

اگزینوس چیست ؟

Exynos یک سری از تراشه‌های ساخته شده توسط سامسونگ است که عمدتاً در دستگاه‌های گلکسی این برند یافت می‌شود. درست مانند تراشه‌های Snapdragon و MediaTek، پردازنده‌های اگزینوس هم از معماری ARM استفاده می‌کنند و به دستگاه‌های اندرویدی قدرت می‌دهند. نسخه‌های گلوبال گوشی‌های گلکسی سامسونگ معمولاً از پردازنده‌های سری اگزینوس استفاده می‌کنند، اما در ایالات متحده سامسونگ به دلیل مشکلات ثبت اختراع با کوالکام مجبور به استفاده از پردازنده‌های Snapdragon است.

پردازنده‌های پرچمدار اگزینوس فوق‌العاده قدرتمند هستند، اما مدل‌های پایین‌تر که در گوشی‌های میانرده و پایین رده‌ استفاده می‌شوند، چندان چشمگیر نیستند. برای تست و رتبه‌بندی پردازنده‌ها، علاوه بر انجام تست‌های بنچمارک، عملکرد آن‌ها در دنیای واقعی نیز مورد آزمایش قرار می‌‌گیرد تا امتیاز منصفانه و دقیقی به دست آید. این امتیاز با نام Centurion Mark شناخته می‌شود و بدون شک دقیق‌ترین راه برای تعیین عملکرد واقعی یک SOC است.

رتبه بندی پردازنده‌های اگزینوس در جدول زیر نشان داده شده است:

اگزینوس

معنی امتیازات جدول بالا:

  • بالای ۱۲۵

عملکرد عالی در تمام جنبه‌ها؛ همه کاربرانی که یک دستگاه قدرتمند انتظار دارند و علاقه‌مندان به گوشی‌های پرچمدار باید در این محدوده انتخاب کنند…

  • بین ۱۰۰-۱۲۵

در این محدوده باید انتظار عملکرد عالی در استفاده عمومی و همچنین در بازی‌های سنگین را داشته باشید. اگر دستگاه میان رده‌ای می‌خرید، این محدوده را هدف قرار دهید.

  • بین ۷۰-۱۰۰

می‌توانید انتظار عملکرد متوسط ​​را در این محدوده داشته باشید، اما احتمالاً هیچ تاخیر و لگی را مشاهده نمی‌کنید. اگر قصد خرید گوشی‌های ارزان قیمت دارید، این محدوده را هدف قرار دهید.

فروش ویژه
گوشی شیائومی Redmi 13C ظرفیت 128 رم 6 گیگابایت
قیمت ویژه: ۵,۴۹۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Redmi 13C ظرفیت ۱۲۸ رم ۶ گیگابایت
گوشی شیائومی Redmi 13C NFC ظرفیت 256 رم 8 گیگابایت
قیمت ویژه: ۶,۱۹۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Redmi 13C NFC ظرفیت ۲۵۶ رم ۸ گیگابایت
گوشی شیائومی Xiaomi 12 ظرفیت 256 رم 8 گیگابایت
قیمت ویژه: ۲۰,۹۹۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Xiaomi 12 ظرفیت ۲۵۶ رم ۸ گیگابایت
گوشی شیائومی Redmi Note 13 Pro ظرفیت 256 رم 8 گیگابایت
قیمت ویژه: ۱۱,۴۳۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Redmi Note 13 Pro ظرفیت ۲۵۶ رم ۸ گیگابایت
گوشی شیائومی  Xiaomi Poco M6 Pro ظرفیت 512 رم 12 گیگابایت
قیمت ویژه: ۱۰,۸۲۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Xiaomi Poco M6 Pro ظرفیت ۵۱۲ رم ۱۲ گیگابایت
گوشی شیائومی Xiaomi Poco M5 ظرفیت 128 رم 4 گیگابایت
قیمت ویژه: ۵,۲۹۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Xiaomi Poco M5 ظرفیت ۱۲۸ رم ۴ گیگابایت

  • بین ۵۵-۷۰

عملکرد کلی این تراشه‌ها پایین‌تر از حد متوسط ​​است، اما در گوشی‌های رده پایین بسیار قابل‌قبول است. با این حال، باید برای مواجهه با لگ‌هایی که برخی اوقات اتفاق می افتد و همچنین مشکلات هنگ کردن آماده باشید.

  • زیر ۵۵

عملکرد این تراشه‌ها بسیار پایین‌ است و بهترست سراغ آنها نروید، مگر اینکه بخواهید یک گوشی بسیار ارزان با قیمت کمتر از ۱۰۰ دلار خریداری کنید.

برای اطلاع از قیمت گوشی سامسونگ به سایت ۱۹کالا مراجعه کنید

اگزینوس ساخت کدام کشور است ؟

یکی از اولین سوالاتی که در مورد پردازنده گوشی‌های سامسونگ به ذهن هر کاربری می‌آید اینست که اگزینوس ساخت کدام کشور است ؟ آیا این تراشه اختصاصیست و یا ساخت سایر شرکت‌هاست؟ در پاسخ باید گفت که تراشه اگزینوس اختصاصاً توسط کمپانی سامسونگ در کره جنوبی و در کارخانه Hwaseon تولید می‌شود.

تراشه اگزینوس

مشکلات اگزینوس

در بین انواع پردازنده های موبایل تراشه‌های اگزینوس از نام آشناترینِ آن‌ها هستند و مدل‌های پرچمدار آن رقیبی بویژه برای اسنپدراگون محسوب می‌شوند. با این حال، مثل هر تکنولوژی دیگری چیپست‌های اگزینوس هم خالی از مشکل نیستند و نقاط ضعفی دارند که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد…

اطلاعات جدید از بازار داخلی سامسونگ نشان می‌دهد که این شرکت در حال برنامه‌ریزی برای ساخت خط تولید جدیدی از تراشه‌ها برای گوشی‌های هوشمند گلکسی خود است. این کمپانی از زمانی که گلکسی اس را با تراشه “Hummingbird” در سال ۲۰۱۰ وارد بازار کرد، پرچمداران خود را با پردازنده‌های اگزینوس در بازارهای منتخب عرضه می‌کرد. ظاهراً چیپست‌های اگزینوس نتوانسته‌اند به سطح بازیکنان بزرگی مانند کوالکام، مدیاتک و اپل برسند.

سامسونگ کارشناسانی از اینتل ARM و AMD را برای پیش بردن جاه‌طلبی‌های اگزینوس خود جذب کرد، اما متاسفانه نتایج دلخواه حاصل نشد. حتی اگر شکاف عملکرد بین exynos و رقبای آن را کنار بگذاریم، بهینه‌سازی یکی دیگر از مواردی بوده که در طول تاریخ این برند منجر به مشکلاتی آشکار برای پرچمداران سامسونگ با تراشه‌های داخلی شده است. از مشکلات عملکرد دوربین و مشکلات GPS گرفته تا لرزش‌های نامنظم و مدیریت حرارتی بد که منجر به داغ شدن گوشی می‌شود، همه و همه باعث شده پرچمداران مجهز به اگزینوس در طول سال‌ها شهرت نامطلوبی به دست آورند. این مشکلاتِ مربوط به تراشه از نسلی به نسل دیگر منتقل شده و گوشی‌های سال ۲۰۲۲ که سری Galaxy S22 جدیدترین نمونه از آن است، از این دسته‌‌اند.

اگزینوس چیست

با این اوصاف سامسونگ چگونه می‌تواند مشکلات اگزینوس را حل کند؟

واضح‌ترین پاسخ این است که از سری Exynos خلاص شود و به دنبال خرید تراشه‌ آن هم احتمالاً در جای دیگری باشد، حتی اگر قرار باشد فقط در پرچمدارانش استفاده کند. گرچه انجام این کار مثل یک اعتراف رسمی می‌ماند، گویی که سامسونگ خودش اعلام کرده اگزینوس همیشه محصول بدی بوده و این کار در نهایت چشم‌انداز این تراشه در گوشی‌های رده پایین و میان‌رده را نیز نابود می‌کند…

یک راه‌حل جایگزین دیگر هم بازگشت به طراحی و تولید تراشه‌های بهترست. به نظر می‌رسد سامسونگ دقیقاً تصمیم گرفته همین کار را انجام دهد. طبق گزارشی که توسط نشریه کره‌ای iNews24 منتشر شده، Tae-moon Roh مدیر بخش موبایل سامسونگ، در جلسه‌ای اذعان داشته که این شرکت پردازنده‌هایی را به طور انحصاری برای گوشی‌های هوشمند گلکسی خود تولید خواهد کرد. گفتنیست که در حال حاضر، تراشه‌های اگزینوس توسط برندهای دیگر مانند Vivo نیز استفاده می‌شوند و احتمالاً رویه در مورد آنها نیز تغییر خواهد کرد…

مدیر اجرایی سامسونگ در پاسخ به مناقشه‌های اخیر مربوط به سرویس بهینه‌سازی بازی (GOS) پیش‌فرض که عملکرد برخی از محصولات را کند کرد بیان کرد؛ «حتی با وجود اینکه سعی شده تا با ایجاد تعادل بین عملکرد سریع و ایجاد حرارت، فشار بر روی سی پی یو کاهش یابد، با این حال این شرکت در نهایت به‌روزرسانی‌‌هایی را منتشر می‌کند که به کاربران اجازه می‌دهد این سیستم را غیرفعال کنند»

اگزینوس ساخت کدام کشور است

در حال حاضر، مشخص نیست که آیا تراشه‌های انحصاری گلکسی مورد بحث با نام تجاری اگزینوس عرضه خواهند شد یا اینکه به طور کلی دارای برندی جدید هستند. البته مورد دوم برای سامسونگ منطقی‌تر است چراکه برند اگزینوس از شهرت خوبی برخوردار نیست و اگر هم نقاط قوتی داشته باشد، اخیراً رو به زوال رفته است. از سوی دیگر، همکاری سامسونگ با AMD برای بهبود عملکرد گرافیکی تراشه‌هایش به تازگی شروع شده و با فرض صحت این گزارش، سامسونگ به اندازه کافی به توانایی‌های خود اطمینان دارد تا پردازنده بهبودیافته‌ای را که مختص Galaxy است بسازد. این طور که به نظر می‌رسد گوشی‌های هوشمند آینده ظاهراً بهتر از تراشه‌های قبلی Exynos خواهند بود.

برای اطلاع از قیمت گوشی به سایت ۱۹کالا مراجعه کنید

تلاش‌ برای ارائه پردازنده‌ای بهتر با نامی دیگر به سامسونگ این امکان را می‌دهد تا از شر شهرت بدی که از طریق محصولات اگزینوس به دست آورده خلاص شود و جاه‌طلبی‌های خود را برای رقابت با تراشه‌های کوالکام و اپل آغاز کند. بازنشستگی اگزینوس ممکن است شکست به نظر برسد، اما اگر یک تغییر نام تجاری بتواند به کسب و کار SoC داخلی سامسونگ نیرو ببخشد و تراشه‌های بهتری ارائه دهد، می‌تواند برای کاربران گوشی‌های هوشمند سامسونگ و گلکسی یک پیروزی محسوب شود.

مشکلات اگزینوس

بهترین تراشه اگزینوس کدام است؟

از تراشه Exynos 2200 که رسماً در ۱۸ ژانویه ۲۰۲۲ عرضه شد، می‌توان به عنوان بهترین تراشه اگزینوس تاکنون نام برد. به طور کلی سامسونگ عادت دارد از چیپست‌های بالارده‌اش اندکی قبل از معرفی آخرین پرچمدار سری گلکسی اس خود، رونمایی کند. این مدل از تراشه اگزینوس هم که بر اساس فرآیند ۴ نانومتری سامسونگ تولید شده همراه با سری اس۲۲ رونمایی شد. ویژگی‌های منحصر به فردی دارد که در ادامه بیشتر در مورد آن صحبت خواهیم کرد. در تصویر زیر نیز مشخصات کلی این چیپست را می‌بینید…

بهترین تراشه اگزینوس

گرافیک با کیفیت کنسول‌های بازی

به نظر می‌رسد که Exynos 2200 و پردازنده گرافیکی Xclipse سامسونگ در رابطه با اجرای بازی‌های موبایلی عصر جدیدی را در قلمرو کره‌ای‌ها آغاز کرده‌ و نتیجه آن ارتقاء چشمگیر عملکرد گیمینگ در موبایل‌هاست. این تراشه که برای تجربه‌ هر چه بهتر گیم‌های موبایلی طراحی شده، به GPU جدید Xclipse مجهز شده که مبتنی بر معماری AMD RDNA 2 است.

اگزینوس

عملکرد قدرتمند

این چیپست به عنوان جانشین Exynos 2100، پس از Exynos 990 اولین پردازنده پرچمدار به حساب می‌آید که از هسته‌های سفارشی Mongoose سامسونگ استفاده نکرده و به جای آن به هسته‌های Arm Cortex-X2 مجهز شده است. این پردازنده یک CPU هشت هسته‌ای سه خوشه‌ای، یک مودم ۵G یکپارچه، هسته پردازش عصبی پیشرفته و پردازنده سیگنال تصویری دارد.

تراشه اگزینوس
تراشه اگزینوس ۲۲۰۰ با انجام محاسبات قدرتمند برای بارگذاری سریع بازی، مالتی تسکینگ روان و رندر سریع بازی، تجربه یک بازی درجه یک را امکان‌پذیر می‌کند. این چیپست دارای یک CPU هشت هسته‌ای است که با معماری سه کلاستری ساخته شده است.

مجموعه هسته‌های آن شامل یک هسته Arm Cortex-X2 برای عملکرد قدرتمند، سه هسته Cortex-A710 برای عملکرد بهینه و چهار هسته Cortex-A510 برای بهره وری انرژی است. همه این هسته‌ها بر اساس جدیدترین معماری Armv9 طراحی شده‌اند که پایه و اساس Total Compute را فراهم می‌کنند. این ترکیب متنوع با ارائه عملکرد و پایداری قدرتمند که مبتنی بر بهره‌وری انرژی است، به بهینه‌سازی تجربه کاربر کمک می‌کند و به گیمرها این امکان را می‌دهد تا بهتر و برای مدت طولانی‌تری بازی کنند.

اگزینوس چیست

اتصال ۵G سریعتر و گسترده‌تر

این تراشه اگزینوس که با مودم ۵G یکپارچه ساخته شده است، اتصالات سریعی را ارائه می‌دهد و در عین حال از تجربه‌های بازی نسل بعدی مانند بازی‌های ابری نیز پشتیبانی می‌کند. همچنین این اولین مودم در پردازنده اگزینوس است که از ۳GPP Rel پشتیبانی می‌کند؛ به این معنی که در مقایسه با نسخه قبلی خود، پوشش بسیار گسترده‌تر و تأخیر بسیار پایین‌تری ارائه می‌دهد.
اگزینوس ساخت کدام کشور است

باهوش‌تر و توانمندتر از همیشه

NPU (واحد پردازش عصبی) پیشرفته Exynos 2200 برای بهبود عملکرد هوش مصنوعی روی دستگاه طراحی شده که تجربه هوشمندتری را در گوشی‌ها امکان‌پذیر می‌کند. هنگامی که NPU با هوش مصنوعی ترکیب شود، می‌تواند پیشرفت‌های بزرگی در عکاسی با موبایل را به ارمغان آورد. عملکرد NPU Exynos 2200 در مقایسه با مدل قبلی‌اش دو برابر شده و این اجازه را می‌دهد تا محاسبات بیشتری به صورت موازی انجام گردد و به دنبال آن عملکرد و تجربه کلی مرتبط با هوش مصنوعی در گوشی ارتقاء یابد.

عکس‌های بهتری بگیرید

تراشه اگزینوس با پردازشگر سیگنال تصویر پیشرفته، از سنسور تصویر تا حداکثر ۲۰۰ مگاپیکسل پشتیبانی می‌کند و این امکان را به شما می‌دهد تا عکس‌هایی با وضوح فوق‌العاده بالا بگیرید. به علاوه، وقتی با فنآوری هوش مصنوعی ترکیب می‌شود، Exynos 2200 می‌تواند بهترین تنظیمات دوربین سامسونگ را برای هر صحنه ارائه دهد تا هر بار عکس‌های خیره‌کننده‌ای را ثبت کند.
مشکلات اگزینوسISP پیشرفته این تراشه (پردازنده سیگنال تصویر) دارای دو برابر پهنای باند برای پشتیبانی از وضوح تا ۲۰۰ مگاپیکسل و تاخیر شاتر صفر در ۱۰۸ مگاپیکسل است. به علاوه، می‌تواند تا هفت دوربین را به هم متصل کند و چهار تای آن‌ها را همزمان اجرا کند. با کمک موتور هوش مصنوعی، ISP انتخاب مناسبی از رنگ، تعادل رنگ سفید، نوردهی و محدوده دینامیکی را برای هر صحنه ارائه می‌دهد.

ساخته شده برای یک خالق

این مدل از اگزینوس اجازه می‌دهد تا ویدیوهای خیره‌کننده ۸k را خلق کنید. اگزینوس ۲۲۰۰ با استفاده از کدک چند فرمتی پیشرفته و متنوع می‌تواند ویدیوهایی با وضوح و نرخ فریم بالا را سریع‌تر رمزگذاری و رمزگشایی کند.

از داده‌های خود محافظت کنید

Exynos 2200 دارای یک عنصر امن تعبیه شده و تکنولوژی حفاظت از حافظه پیشرفته است. این تراشه با ذخیره کلیدهای رمزنگاری خصوصی به افزایش امنیت داده‌های گوشی شما کمک می‌کند.
بهترین تراشه اگزینوس

گوشی‌های هوشمند سامسونگ گلکسی زیر از پردازنده Exynos 2200 استفاده می‌کنند:

  • Galaxy S22
  • Galaxy S22+
  • Galaxy S22 Ultra

آیا شما تجربه استفاده از تراشه‌های اگزینوس را داشته‌اید؟ به نظر شما نقاط ضعف و قوت این تراشه‌ها در مقایسه با سایر چیپست‌ها چیست؟ نظرات خود را با دوستانتان در مجله فروشگاه اینترنتی ۱۹کالا به اشتراک بگذارید.

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۳ رای

سوالات متداول

تراشه اگزینوس ساخت کجاست؟

شرکت سامسونگ واقع در کره جنوبی تولیدکننده تراشه‌ اگزینوس است. در واقع اگزینوس تراشه اختصاصی سامسونگ است که در گوشی‌های گلکسی این برند بکار می‌رود.

آیا تراشه اگزینوس عملکرد خوبی دارد؟

تراشه‌های اگزینوس مدل‌های مختلفی دارند که به نسبت رده ساخت آنها کیفیت عملکردی متفاوتی را ارائه می‌کنند. در مقاله به طور کامل در این مورد توضیح داده‌ایم.

تراشه اگزینوس چه مشکلاتی دارد؟

تراشه‌های اگزینوس طی سالها مورد انتقاد برخی کاربران قرار گرفته است. در مورد این نوع تراشه مشکلاتی مطرح است که در مقاله بطور کامل توضیح داده‌ایم.

جدیدترین تراشه اگزینوس سامسونگ چیست؟

تراشه Exynos 2200 که در سال 2022 عرضه شد جدیدترین و بهترین تراشه اگزینوس است. مشخصات و ویژگی‌های این تراشه در متن مقاله نوشته شده است.

نوشته های مشابه

‫۴ نظرها

    1. از نظر بنچمارک اگزینوس قوی تر هستش تا اونجایی که اطلاع دارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن