خرید گوشی گیمینگ شیائومی
اخبار تکنولوژیاینترنت اشیاء

iot چیست؟ همه چیز در مورد کاربرد اینترنت اشیا (iot)

آیا تا به حال اسم iot یا اینترنت اشیاء به گوشتان خورده؟ در عصر حاضر سروصدای زیادی در مورد این تکنولوژی جدید و تأثیر آن بر همه چیز از نحوه سفر و خرید گرفته تا نحوه پیگیری موجودی بانکی وجود دارد. اما واقعاً اینترنت اشیا IoT چیست؟ چگونه کار می‌کند؟ اینترنت اشیا چه جایگاهی در زندگی ما دارد؟ در این مقاله قصد داریم بررسی کنیم که اینترنت اشیا چیست و چه کاربردی دارد ؟

اینترنت اشیا چیست؟

در ابتدا ببینیم iot مخفف چیست و معنی کلمه iot چیست ؟ iot در واقع مخفف کلمه “Internet of Things” به معنای اینترنت اشیاء است. اینترنت اشیا شبکه‌ای از اشیاء فیزیکی را توصیف می‌کند که با استفاده از حسگرها، نرم افزارها و دیگر فناوری‌ها به منظور اتصال و تبادل داده با سایر دستگاه‎‌ها و سیستم‌ها از طریق اینترنت به هم متصل شده‌اند. به بیان ساده‌تر هر شی و وسیله‌ای که به اینترنت وصل شود یک iot به حساب می‌آید. این دستگاه‌ها از اشیاء خانگی معمولی گرفته تا ابزارهای صنعتی پیچیده را شامل می‌شوند. امروزه بیش از ۱۰ میلیارد دستگاه اینترنت اشیا متصل در جهان وجود دارد و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۵ این رقم به ۲۲ میلیارد برسد.

کاربرد اینترنت اشیا چیست؟

کاربردهای iot چیست ؟ در واقع طی چند سال گذشته، اینترنت اشیا به یکی از مهم‌ترین فناوری‌های قرن بیست و یکم تبدیل شده است. اکنون می‌توانیم اشیاء روزمره، وسایل آشپزخانه، ماشین‌ها، ترموستات‌ها، مانیتورهای کودک و… را از طریق دستگاه‌های تعبیه‌شده به اینترنت متصل کنیم و ارتباط یکپارچه بین افراد، فرآیندها و اشیاء را آسانتر کنیم. با استفاده از محاسبات کم‌هزینه، اشیاء فیزیکی می‌توانند داده‌ها را با کمترین مداخله انسانی به اشتراک بگذارند و جمع‌آوری کنند. در این دنیای بیش از حد متصل، سیستم‌های دیجیتال می‌توانند هر تعامل بین اشیاء متصل به اینترنت را ضبط، نظارت و تنظیم کنند. در ادامه بیشتر توضیح می‌دهیم که کاربرد اینترنت اشیا چیست و این تکنولوژی برای چه سازمان‌هایی مناسب‌تر و سودمندترست.

iot چیست؟

۱. کاربرد اینترنت اشیا در تولید

تولید‌کنندگان و صنعتگران می‌توانند با استفاده از تکنولوژی iot نظارت فعالانه‌تری بر خط تولید خود داشته باشند و زمانی که سنسورها خرابی قریب‌الوقوع را تشخیص می‌دهند به سرعت تجهیزات را بررسی و برای تعمیر و یا خروج از خط تولید اقدام کنند. با این کار، شرکت‌ها می‌توانند هزینه‌های عملیاتی را کاهش دهند و تایم کاری و همچنین مدیریت عملکرد دارایی را بهبود بخشند.

برای اطلاع از قیمت روز گوشی به سایت ۱۹کالا مراجعه کنید

اینترنت اشیا چیست؟

۲. کاربرد IoT در صنعت خودرو  

صنعت خودروسازی مزایای قابل‌توجهی را از انواع اینترنت اشیا کسب می‌کند. علاوه بر مزایای استفاده از iot در خطوط تولید، حسگرها می‌توانند خرابی تجهیزات در وسایل نقلیه‌ای که در جاده هستند را نیز پیش‌بینی و شناسایی کرده و با جزئیات و توصیه‌هایی به راننده هشدار دهند.

اینترنت iot چیست؟

۳. تکنولوژی IoT در سیستم حمل و نقل و تدارکات

سیستم‌های حمل و نقل و لجستیک از انواع برنامه‌های اینترنت اشیا سود می‌برند. ناوگان ماشین‌ها، کامیون‌ها، کشتی‌ها و قطارهای باربری را می‌توان بر اساس شرایط آب و هوایی، در دسترس بودن وسیله نقلیه یا در دسترس بودن راننده، به لطف داده‌های حسگر اینترنت اشیا، تغییر مسیر داد. همچنین، خود بار موجود نیز می‌تواند به حسگرهایی برای نظارت بر ردیابی و کنترل دما مجهز شود. میزان دما در صنایع غذایی و آشامیدنی، داروسازی و گل‌ها از اهمیت بالایی برخوردارست. بنابراین، برنامه‌های نظارت بر اینترنت اشیا که هشدارهایی را در هنگام افزایش یا کاهش دما به سطحی که محصول را تهدید می‌کند، ارسال می‌کنند، سود زیادی به شرکت‌ها و افراد می‌رساند.
مقاله پیشنهادی: آموزش تغییر رمز اپل ایدی
اینترنت اشیا چیست و چه کاربردی دارد

۴. تکنولوژی iot در خرده فروشی  

کاربردهای iot برای شرکت‌های خرده فروشی نیز سودمند است. امکان مدیریت موجودی، بهبود تجربه مشتری، بهینه سازی زنجیره تامین و کاهش هزینه‌های عملیاتی از جمله مزایای این تکنولوژیست. به عنوان مثال، قفسه‌های هوشمند مجهز به حسگرهای وزن می‌توانند اطلاعات مبتنی بر RFID (سامانهٔ بازشناسی با امواج رادیویی که توسط فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگی چون وال مارت و مک دونالد به جای بارکد استفاده می‌شود) را جمع‌آوری کنند و داده‌ها را به پلتفرم اینترنت اشیا ارسال کنند تا به طور خودکار موجودی انبار را کنترل کند و در صورت کم شدن اقلام هشدار دهد.
مقاله پیشنهادی: آموزش بازیابی رمز اینستاگرام
تکنولوژی iot چیست

۵. کاربرد اینترنت اشیا در بخش عمومی

مزایای اینترنت اشیا در بخش عمومی و سایر محیط‌های مرتبط با خدمات گسترده است. برای مثال، شرکت‌های دولتی می‌توانند از برنامه‌های مبتنی بر iot استفاده کنند تا کاربران خود را از قطع‌های انبوه و حتی وقفه‌های کوچک‌ خدمات آب، برق یا فاضلاب مطلع کنند. همچنین، برنامه‌های کاربردی اینترنت اشیا می‌توانند داده‌های مربوط به محدوده قطعی را جمع‌آوری و منابعی را برای کمک به شرکت‌ها ارائه دهند.

فروش ویژه
گوشی شیائومی Redmi Note 13 Pro 5G ظرفیت 512 رم 12 گیگابایت
قیمت ویژه: ۱۵,۹۰۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Redmi Note 13 Pro 5G ظرفیت ۵۱۲ رم ۱۲ گیگابایت
گوشی شیائومی Xiaomi Poco M5s ظرفیت 128 رم 4 گیگابایت
قیمت ویژه: ۵,۵۹۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Xiaomi Poco M5s ظرفیت ۱۲۸ رم ۴ گیگابایت
گوشی شیائومی  Xiaomi Poco M6 Pro ظرفیت 512 رم 12 گیگابایت
قیمت ویژه: ۱۰,۸۲۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Xiaomi Poco M6 Pro ظرفیت ۵۱۲ رم ۱۲ گیگابایت
گوشی شیائومی Redmi 13C NFC ظرفیت 256 رم 8 گیگابایت
قیمت ویژه: ۶,۱۹۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Redmi 13C NFC ظرفیت ۲۵۶ رم ۸ گیگابایت
گوشی شیائومی Xiaomi Poco M5 ظرفیت 128 رم 4 گیگابایت
قیمت ویژه: ۵,۲۹۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Xiaomi Poco M5 ظرفیت ۱۲۸ رم ۴ گیگابایت
گوشی شیائومی Redmi Note 13 ظرفیت 256 رم 8 گیگابایت
قیمت ویژه: ۸,۴۱۹,۰۰۰ تومان
گوشی شیائومی Redmi Note 13 ظرفیت ۲۵۶ رم ۸ گیگابایت

انواع اینترنت اشیا

۶. کاربرد IoT در بخش مراقبت‌های بهداشتی 

در بهداشت و درمان کاربرد اینترنت اشیاء چیست ؟ IoT مزایای متعددی را برای صنعت مراقبت‌های بهداشتی به دنبال دارد. پزشکان، پرستاران و متولیان این امر اغلب نیاز دارند محل دقیق وسایل کمکی بیمار مانند ویلچرها و… را بدانند. هنگامی که ویلچرهای بیمارستانی به حسگرهای اینترنت اشیا مجهز می‌شوند، می‌توان آن‌ها را از طریق برنامه نظارت بر دارایی iot ردیابی کرد تا هر کسی که به دنبال آنست بتواند به سرعت نزدیک‌ترین ویلچر موجود را پیدا کند. بسیاری از دارایی‌های بیمارستان را می‌توان از این طریق ردیابی کرد تا از استفاده صحیح و همچنین حسابداری مالی دارایی‌های فیزیکی در هر بخش اطمینان حاصل شود.

مقاله پیشنهادی: آموزش افزایش سرعت اینترنت همراه اول

کاربرد اینترنت اشیا چیست؟

۷. ایمنی در تمامی صنایع

سایر کاربردهای اینترنت iot چیست؟ علاوه بر ردیابی دارایی‌های فیزیکی، اینترنت اشیا می‌تواند برای بهبود ایمنی کارگران نیز استفاده شود. به عنوان مثال، کارکنان در محیط‌های خطرناک مانند معادن، میادین نفت و گاز، و نیروگاه‌های شیمیایی و … که باید از وقوع یک رویداد خطرناک اطلاع داشته باشنداز iot سود می‌برند. هنگامی که آنها به برنامه‌های مبتنی بر سنسور اینترنت اشیاء متصل می‌شوند، می‌توان از حوادث مطلع شد و در اسرع وقت برای کمک و نجات آن‌ها اقدام کرد. از برنامه‌های IoT برای گجت‌های پوشیدنی‌ که می‌توانند سلامت انسان و شرایط محیطی را بررسی کنند نیز استفاده می‌شود. این نوع برنامه‌ها نه تنها به افراد کمک می‌کنند تا درک بهتری از وضعیت سلامت خود داشته باشند، بلکه به پزشکان هم اجازه می‌دهد بیماران را از راه دور نظارت کنند.

فناوری iot

در این مقاله بررسی کردیم که اینترنت اشیا چیست؟ و فناوری IoT چه کاربردهایی دارد؟ شما چقدر از این فناوری در زندگی روزانه خود استفاده می‌کنید؟ آینده این تکنولوژی را چگونه می‌بینید؟ نظرات خود را در قسمت کامنت با ما و دوستانتان در مجله فروشگاه اینترنتی ۱۹کالا به اشتراک بگذارید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۰ رای

سوالات متداول

تکنولوژی IoT چیست ؟

اینترنت اشیا، آی او تی و یا چیزنت به کلیه اشیا و وسایلی اطلاق می‌شود که قابلیت اتصال به اینترنت و کنترل از راه دور دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون این مفهوم مقاله را مطالعه کنید.

مفهوم IoT چیست ؟

iot مخفف کلمه internet of things یا اینترنت اشیا است. به عبارتی اتصال دستگاه‌های مختلف به یکدیگر از طریق اینترنت را iot می‌گویند.

کاربرد اینترنت اشیاء چیست ؟

اینترنت اشیاء دامنه کاربردی وسیعی دارد، از صنعت گرفته تا پزشکی، تجارت تا حمل و نقل همه و همه می‌توانند از مزایای iot بهره‌مند شوند. در مقاله مثال‌های جالبی از این تکنولوژی آورده شده است.

اینترنت اشیا شامل چیست ؟

ای او تی دارای شش مولفه است: حسگرها، اتصالات، ابر، تحلیل داده، رابط کاربری و محرک‌ها (عملگرها)

نوشته های مشابه

‫۱۲ نظرها

  1. تکنولوژی iot در بهینه‌ سازی مصرف انرژی نیز بسیار کاربردیست

  2. ممنون از مقاله خوبتون که اطلاعات خوبی در اختیار ما گذاشت اگه امکانش هست منابع استفاده شده در مقاله iot چیست را ذکر کنید. ممنون

  3. حسگرهای ماشین یا حسگرهای نوری هم از همین تکنولوژی استفاده میکنن؟

    1. سوال خوبی بود! این مبحث خیلی فراتر از این مطلب هست ولی بله ایننترنت اشیاه هم تخیل هست

  4. پیشرو این تکنولوژی ایلان ماسک بودن با ماشین های تسلا!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن