کشف نواختری شگفتانگیز، دنیای نجوم را متحول کرد!

داستان تولد یک ابرنواختر شبیه تولد ققنوس افسانهای است. با مرگ یک ستاره یک نواختر زاده میشود دقیقاً مانند زاده شدن یک ققنوس از خاکستر ققنوسی دیگر.
این نواختر تازه متولد شده،رازهای شگفتانگیزی از مرگ ستارگان را در سینه دارد که برخی از فرضیات پیشین ستارهشناسان و منجمان را نقض میکند. در واقع این پدیده فرضیات و نگاهی نو به این مسئله را شکل داده است.
نام این ابرنواختر SN2016iet است و گفته میشود حاصل انفجار بزرگترین ستاره در کهکشان بوده که تاکنون رخ داده است. در مورد ابرنواخترها باید گفت که وقتی واکنشهای درونی یک ستاره پایان مییابد زمان مرگ آن فرا رسیده، مرگی که با فوران گداختهها همراه است. این فوران در انفجاری بزرگ رخ میدهد که ابرنواختر نام دارد.
چرا این پدیده،بزرگترین انفجار تاریخ کهکشان قلمداد میشود؟
همه نواخترها تنها یکبار ظاهر میشوند و ماجرا پایان مییابد اما این پدیده دوبار در مورد ابرنواختر رخ داده و بقایای آن هنوز هم توسط تلسکوپهای پرقدرت قابلیت رصد و پیگیری دارد.
در انفجارهای قبلی میزان زیادی هیدروژن و هلیوم دیده میشد اما اینبار وجود کلسیم و اکسیژن تأیید شده که این پدیده را از تمام دستهبندهای موجود نجوم جدا میکند. نکته عجیب آنکه تمام انفجارها در خوشههای متراکم ستارگان رخ میدهد، حال اینکه SN2016iet به شکل کاملاً منزوی و تنها در فاصله ۵۴ هزار سال نوری از مرکز کهکشانی که بوده اتفاق افتاده است.
تمام حالات و اتفاقات پیرامون SN2016iet به اندازهای شگفتانگیز و عجیب است که ستارهشناسان بر آن داشته در تمام نظریات خود بازنگری کنند و تصمیم بر آن شده تا تاریخ ۲۰۲۱ تلسکوپ هابل مسئولیت پیگیری و رصد این پدیده را بر عهده بگیرد.